Zoeken

Invoering energieprestatienorm voor gebouwen 1 juli 2012

Marktpartijen krijgen volgens afspraak de tijd om te leren werken met de nieuwe energieprestatienorm voor gebouwen (EPG). In overleg met de bouwpartijen heeft minister Donner besloten dat NEN 7120 per 1 juli 2012 ingaat voor nieuwe gebouwen. Dat staat in een brief aan de Tweede Kamer. De brief is hier gepubliceerd.

De invoering van de nieuwe bepalingsmethode voor de energieprestatie van nieuwe woningen en utiliteitsgebouwen stond gepland voor 1 januari 2012. Volgens afspraak met de bouwende partijen zou voorafgaand aan de inwerkingtreding de EPG drie maanden beschikbaar zijn voor de markt om ermee te leren werken.

Met de nieuwe invoeringsdatum van NEN 7120 komt minister Donner tegemoet aan het verzoek van diverse partijen uit de bouwsector.

De nieuwe energieprestatienorm, NEN 7120, wordt ingevoerd omdat de nieuwste technieken op het gebied van energiezuinig bouwen niet goed beoordeeld kunnen worden met de huidige normen.

Dach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoRoval december 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren