Zoeken

IsoBouw introduceert gecertificeerd Bouwbesluit-dakelement

IsoBouw introduceert een uitbreiding op het huidige assortiment dakelementen met SlimFixXT®. SlimFixXT® is een antwoord op de aangescherpte eisen ten aanzien van de isolatiewaarde en brandklasse in het nieuwe Bouwbesluit. De dakelementen bevatten alle eigenschappen die noodzakelijk zijn om aan alle voorwaarden te voldoen en zelfs te overtreffen. Zonder concessies te doen ten aanzien van de dunne dikte, de goede vochtbestendigheid, het lage gewicht, de grote overspanningen en de eenvoudige verwerking.

Eisen nieuw Bouwbesluit

Een belangrijke wijziging in het nieuwe Bouwbesluit met betrekking tot isolatiesystemen is de eis dat bij nieuwbouwprojecten, waarbij de vergunning na 1 april wordt verleend, de Rc-waarde minimaal 3,5 m2K/W moet zijn. Een andere eis is dat constructies grenzend aan het binnen- of buitenoppervlak een minimale brandreactieklasse D moeten hebben. Voor renovatie gelden deze eisen niet.

Onbrandbaar schild

De SlimFixXT® dakelementen kenmerken zich door de toepassing van de innovatieve Xire® Technologie. Deze technologie is een door IsoBouw gepatenteerd procédé om een flinterdunne onbrandbare laag te creëren. Op basis van deze technologie zijn de gecertificeerde SlimFixXT® dakelementen voorzien van een Xire®-schild. Hierdoor behoren de prestaties met betrekking tot de brandreactie tot de allerbeste in de markt. Testen van Efectis wijzen uit dat SlimFixXT® de brandklasse B-s2, d0 kan behalen. Een certificatie of classificatierapport voor de brandreactieklasse is wettelijk verplicht.

InSus BVBravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval november 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren