Zoeken

IsoBouw introduceert nieuwe universeel inzetbare HR-isolatieplaat

Tijdens Dakevent 2012 konden bezoekers voor het eerst kennis maken met de nieuwe platdak isolatieplaat van IsoBouw. Deze isolatieplaat met de naam PolyTopHR Flex verenigt volgens de verkoopleider van IsoBouw, de heer De Been, al het goede in één plaat. “PolyTopHR Flex heeft een hoge drukvastheid van 100 kPa en is daardoor goed beloopbaar. Dankzij de toepassing van het grijze EPSHR-SE isolatiemateriaal isoleert dit product 20 tot 30% beter. Dit betekent dat bij een dikte van slechts 110 mm eenvoudig de nieuwe Bouwbesluit-eis van Rc- 3,5 bereikt kan worden.”

Ook brandtechnisch is dit nieuwe isolatiemateriaal op het nieuwe Bouwbesluit voorbereid. Brandproeven tonen aan dat het product zelfs bij een staaldak een Eurobrandklasse B-s1-d0 behaalt. Ook aan overige brandeisen voor het platte dak, zoals vliegvuurbestendigheid en WBDBO, kan met de gebruikelijke details uitstekend voldaan worden.

PolyTopHR Flex is voorzien van een oranje gekeurde cacheerlaag. Dit is een extra sterk mineraal gecoat polyester-glasvlies waardoor het product bij vrijwel alle afdichtingsystemen toepasbaar is.

Met name van de markt van gekleefde systemen heeft IsoBouw hoge verwachtingen. Dit is namelijk het eerste KOMO-gecertificeerde daksysteem voor mechanisch bevestigde isolatie in combinatie met gekleefde EPDM-dakbedekking. Het systeem is uitvoerig getest op windbelasting met meerdere EPDM/lijmvarianten.

PolyTopHR Flex is leverbaar vanaf een dikte van 50 mm in zowel vlakke platen als ook in een afschotsysteem.

Dach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoRoval december 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren