Zoeken

IsoBouw klaar voor BIM

Als één van de eerste isolatiefabrikanten biedt IsoBouw via haar site de mogelijkheid om 3D-tekeningen te downloaden die gebruikt kunnen worden voor BIM. BIM staat voor ‘Bouw Informatie Model’ en is een 3D-‘teken’omgeving en managementtool waarin alle partijen die een belangrijke rol spelen in het bouwproces samenwerken. Alle betrokken partijen werken met hetzelfde concept dat voor iedereen direct toegankelijk is en waarin iedereen zijn eigen input levert. Alles wordt perfect op elkaar afgestemd zodat ontwerpfouten en misverstanden worden voorkomen.

De Rijksgebouwendienst en Rijkswaterstaat eisen al het gebruik van BIM in hun contracten. De verwachting is dat BIM de standaard wordt in de bouwwereld.

Via haar website biedt IsoBouw de mogelijkheid om 3D-bestanden te downloaden in verschillende bestandformaten: DWF, DWG, IFC, RFA. Deze kunnen vervolgens gemakkelijk geïntegreerd worden in het 3D-ontwerp. De zogenaamde RFA-bestanden zijn specifiek opgesteld voor toepassing in tekensoftwareprogramma’s die gebruikt worden in het BIM-concept, zoals Revit. Het voordeel is dat ontwerpers of aannemers met één muisklik de isolatiesystemen van IsoBouw in het 3D-ontwerp kunnen opnemen en dus veel tijd kunnen besparen. Alle specifieke producteigenschappen worden daarbij automatisch overgenomen zodat de gegevens altijd correct zijn. Met behulp van handige instructiefilmpjes laat IsoBouw zien hoe de verschillende isolatieproducten kunnen worden geïmplementeerd.

InSus BVBravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval november 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren