Zoeken

ISS verkoopt haar Landscaping activiteiten aan Krinkels

ISS Facility Services is vandaag tot overeenstemming gekomen met Krinkels inzake de voorgenomen verkoop van haar Landscaping activiteiten.

Het bedrijf heeft haar hoofdvestiging in Harderwijk en biedt werkgelegenheid aan circa 250 medewerkers. In 2011 bedroeg de omzet € 36 miljoen en het bedrijf is in vrijwel geheel Nederland actief.

“De verkoop van ISS Landscaping Services is een logisch gevolg van onze strategische heroriëntatie. Groenvoorziening is een tak van dienstverlening met een geringe operationele en relationele overlap met de strategische kernactiviteiten van ISS in Nederland. Bij de uitvoering van ons strategieplan 2011-2014 is duidelijk geworden dat, hoewel we een sterke marktpositie hebben voor onze Landscaping activiteiten, de synergie met onze andere business activiteiten gering is en ook geen essentiële bijdrage levert aan onze focus op geïntegreerde facilitaire dienstverlening” , zegt Peter van der Vorm, algemeen directeur van ISS in Nederland.

Krinkels is een vooraanstaande speler op het gebied van de inrichting en het onderhoud van de openbare ruimte in West-Europa. In Nederland is de groep actief met de vennootschappen Krinkels, Flora Nova en Quercus. De werkzaamheden richten zich onder andere op de verfraaiing van het landschap, de infrastructuur, de sportvelden en mobiliteit. “Met de aankoop van ISS Landscaping Services versterken wij onze marktpositie in diverse regio’s en marktsegmenten en zien wij volop mogelijkheden om de kracht van beide organisaties te benutten voor verdere groei”, aldus Ruud Krinkels, algemeen directeur van Krinkels.

In 2011 realiseerde Krinkels in Nederland een omzet van € 70 miljoen met 300 medewerkers.

De transactie zal geeffectueerd worden nadat de NMa daarvoor toestemming heeft gegeven.

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren