Zoeken

JET-Group heeft nieuwe eigenaar

Een van de leidinggevende Europese fabrikanten van daglichtoplossingen, ventilatietechniek en rook- en warmteafvoerinstallaties heeft een nieuwe eigenaar: de JET-Group met centrale in Hüllhorst (Ostwestfalen/Duitsland) is nu eigendom van de Nederlandse investeringsmaatschappij „EGERIA“ (Amsterdam). Deze heeft op 25 april 2014 het meerderheidsaandeel van de huidige eigenaar, het investeringsfonds „H2 Equity Partners“ (Amsterdam), overgenomen. De transactie heeft betrekking op alle nationale en buitenlandse vestigingen van de JET-Group. De succesvolle ondernemingsgroep zal daarbij ook door het huidige management geleid worden. Egeria plant in de toekomst de Europese groeistrategie van de JET-Group verder te ondersteunen. „We verheugen ons over de nieuwe kansen, die Egeria ons in heel Europa biedt. Voor onze klanten en leveranciers blijven we een stabiele en betrouwbare partner“, aldus JET-Directeur Geert Kessels.

In 2011 vormde zich door de fusie van de ondernemingsgroepen JET (Duitsland, Polen) en Plastic Rooflight (Nederland, Groot-Brittannië) een Europese marktleider die sindsdien onder de naam JET-Group met centrale in Hüllhorst actief is. De onderneming is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van lichtkoepels en lichtstraten alsook technieken voor de dagelijkse ventilatie en voor de rook- en warmteafvoer. De producten worden vooral op platte daken in utiliteitsbouw en woningbouw gebruikt. Door synergie-effecten te bereiken en dankzij de verdere ontwikkeling in Europa kon de JET-Group zijn marktpositie in de afgelopen jaren constant verbeteren. Deze ontwikkeling is evenmin verborgen gebleven voor potentiële investeerders – en werpt nu zijn eerste vruchten af: per 25 april 2014 heeft de investeringsmaatschappij Egeria de meerderheidsaandelen in de JET-Group van de huidige eigenaar, H2 Equity Partners, overgenomen.

Gespecialiseerd in de middenstand

De overname van de JET-Group door Egeria is geen verrassing voor de kenners van de branche: de sinds 1997 bestaande Nederlandse investeringsmaatschappij is gespecialiseerd in op de middenstand gerichte ondernemingen, die een attractief groeipotentieel en een duurzame waardecreatie beloven. Daarbij moeten de ondernemingen – in samenwerking met hun bestaande management – op lange termijn verder ontwikkeld worden. Het daarvoor door Egeria in heel Europa ingezette kapitaal is in 2013 gegroeid tot in totaal ongeveer 1,7 miljard Euro. ""Met zijn ervaring en financiële kracht maakt Egeria voor ons nieuwe opties op de Europese markt mogelijk. Dat is een goede ontwikkeling“, benadrukt Geert Kessels, Directeur van de JET-Group.

In de dagelijkse zaken zullen de JET-klanten weinig van de nieuwe eigenaar merken: „De verandering van aandeelhouder is niet verbonden met veranderingen qua strategie en organisatie, legt Kessels uit. Voor klanten, leveranciers en medewerkers verandert er daardoor niets. Op middellange termijn moeten ze van de nieuwe situatie profiteren. 

erfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwooltotaal dakconcept

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren