Zoeken

JET-Group neemt Domex Ovenlys over

Acquisitie in de Noord-Europese markt voor daglichtoplossingen, ventilatieproducten en systemen voor rook- en
warmteafvoer: met ingang van 21 mei heeft de in heel Europa actieve JET-Group (Oost-Westfalen, Duitsland) 100 procent van de aandelen in de onderneming Domex Ovenlys (Kongerslev, Denemarken) overgenomen. Tot nu toe behoorde de in 2003 opgerichte onderneming tot de Winther Holding, die eveneens in Kongerslev gevestigd is.

De overname is in lijn met de groeistrategie van JET op de Noord-Europese markt en moet de klanten een betere service en een breder productassortiment bieden.

Reeds in 2012 verschafte de JET-Group zich toegang tot de Noord-Europese markt door de overname van de Deense onderneming Multi-Lite (Ringsted). Sindsdien worden via het zuiden van Denemarken alle belangrijke JET-producten in heel Scandinavië verkocht - zoals bijvoorbeeld lichtkoepels en lichtstraten, ventilatieproducten en systemen voor rook- en warmteafvoer (RWA). Deze worden overwegend ingezet in industriële, commerciële en openbare bouwprojecten.
Met de huidige overname van de onderneming Domex Ovenlys (Kongerslev) in het noorden van Denemarken verbetert de JETGroup haar marktpositie nog verder. ""

Gezamenlijk kunnen Domex Ovenlys en Multi-Lite nog beter en sneller voldoen aan de wensen van de klanten ter plaatse"", legt Geert Kessels, directeur van de JET-Group uit. ""Zo zijn wij van plan met deze beide firma's één geïntegreerd, klantgericht bedrijf in Denemarken te vormen, dat gespecialiseerd is in daglichtproducten met RWA en natuurlijke ventilatie. De huidige verkoop- en distributiecentra van Domex in Kongerslev en Multi- Lite in Ringsted bieden daarvoor op basis van hun geografische ligging een excellente uitgangspositie."" Ole Mølgaard, voorzitter van de raad van commissarissen van Winther Holding A/S, vult aan: ""Wij zijn zeer tevreden, dat Domex nu tot een grote onderneming als de JET-Group behoort. Met deze nieuwe eigenaar zal Domex, samen met Multi-Lite, zich verder kunnen ontwikkelen.""

Henrik Lauridsen, die tot nu toe directeur van Domex Ovenlys was, zal daarbij de gezamenlijke activiteiten van Multi-Lite en Domex Ovenlys vanuit Kongerslev gaan leiden. ""Wij zijn blij dat de JET-Group, een van de toonaangevende Europese fabrikanten, onze onderneming heeft overgenomen. Met haar ervaring en kennis opent de JET-Group voor ons geheel nieuwe mogelijkheden op de Noord-Europese markt"", aldus Henrik Lauridsen. In het lopende jaar 2014 worden de activiteiten net als voorheen door Multi-Lite en Domex voortgezet. ""Over de verdere planning en alle relevante details bij de komende veranderingen vanaf 2015 zullen wij onze klanten en onze partners tijdig informeren"", verklaart Lauridsen.

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval oktober 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren