Zoeken

Kabinet past faillissementswetgeving aan

Het kabinet gaat ervoor zorgen dat noodlijdende bedrijven geen last meer hebben van schuldeisers die een redelijk saneringsplan tegenhouden. De wet wordt zo aangepast dat de rechter straks crediteuren al voor een faillissement kan verplichten om mee te werken aan een schuldsanering.

Ook wordt het gemakkelijker om een doorstart voor te bereiden nog voordat een bedrijf failliet is, door de aanstelling van een stille bewindvoerder. Voorts kan een rechter-commissaris in de toekomst leveranciers dwingen om na een bankroet essentiële zaken zoals water te blijven leveren.

Deze voorstellen zijn opgenomen in een brief die minister Opstelten van Justitie dinsdag naar de Tweede Kamer stuurt. Twee weken geleden beklaagden curatoren, banken en andere betrokkenen zich in het Financieele Dagblad nog over het `archaïsche` faillissementrecht. De huidige wet uit 1893 veroorzaakt volgens hen vermijdbare schade. De afgelopen jaren gingen circa 10.000 bedrijven per jaar failliet.

BRON: Het Financieele Dagblad

Dach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoRoval december 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren