Zoeken

Kiwa en Holland Solar om de tafel

Vrijdag 22 februari jl hebben Kiwa en de branchevereniging Holland Solar overleg gevoerd over de berichtgeving over zonnepanelen die de afgelopen periode was ontstaan naar aanleiding van een persbericht van Mr Sunshine en een voorpagina-artikel in het Algemeen Dagblad. Holland Solar Voorzitter Van Amerongen en Bestuurslid Schootstra gaven in dit gesprek aan zeer verontwaardigd te zijn over de boodschap in het Algemeen Dagblad dat een kwart van de zonnepanelen op de Nederlandse markt niet het voorgespiegelde rendement zou halen (de helft volgens de Telegraaf).

In het gesprek heeft Kiwa aangegeven dat in de mediaberichtgeving deze suggestie wel wordt gewekt, maar dat zij enkel beweert dat de kwaliteit van zonnepanelen in veel gevallen niet aantoonbaar en traceerbaar is met documenten, zoals certificaten, keurings- en inspectierapporten. Om hierin duidelijkheid te verschaffen heeft Kiwa het register zonne-energie ingesteld. In dit register worden producten opgenomen waarvan de conformiteitsdocumenten door KIWA gecontroleerd zijn en goed zijn bevonden.

Lees hier verder.

Dach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoRoval december 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren