Zoeken

Kleine groei bouwproductie

Voor het eerst sinds ruim twee jaar is de bouwproductie iets gestegen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het CBS. De bouwproductie in het tweede kwartaal van dit jaar groeide 0,9 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. De laatste keer dat de bouwproductie hoger lag dan het kwartaal ervoor was begin 2011. Gemiddeld krimpt de bouw tijdens de crisis met 1,6 procent per kwartaal.

Wel ligt de bouwproductie nog 5,9 procent lager dan het zelfde kwartaal vorig jaar. Maar de productiedaling stagneert al sinds begin 2012. Begin 2012 kromp de bouw nog met 10 procent. Het CBS bracht woensdagmorgen ook cijfers over de Nederlandse economie naar buiten. Daaruit blijkt dat de economie met 0,2 procent gekrompen is. Nederland blijft daarmee in een recessie verkeren.

BRON: Cobouw

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren