Zoeken

KOMO voldoende bewijs voor database

Voor isolatiematerialen met een KOMO-attest of -productcertificaat is het niet meer nodig om voor de Energy Performance of Buildings Directive-databank (EPBD) de isolatiewaarden apart te laten toetsen. Het KOMO-certificaat dient in de toekomst als afdoende bewijslast, zo besloot het College Gelijkwaardigheid van het KBI onlangs.

In het verleden bestond onduidelijkheid over de te hanteren isolatiewaarden van isolatiemateriaal bij het opstellen van een energielabel voor een woning. Dit was reden voor het voormalige ministerie van VROM om het ISSO te vragen om een databank op te stellen met isolatieprestaties van systemen en producten die dwingend gebruikt moeten worden bij het afgeven van een energielabel. Het KBI, dat de toetsing van deze databank verzorgt, heeft nu besloten dat producten met een KOMO-attest of -productcertificaat niet opnieuw getoetst hoeven te worden om in de databank opgenomen te worden.

Dach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoRoval december 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren