Zoeken

Lastig om gezond met pensioen te gaan

Bedrijven zijn bezig om langer doorwerken mogelijk te maken. Toch denken alle betrokkenen dat het niet mogelijk is op latere leeftijd gezond het pensioen te halen. Jan Warning, directeur van Arbouw, zet onderzoeksresultaten op een rijtje en concludeert dat de bedrijfstak nog niet weet hoe gezond het pensioen te halen.

Op 1 januari van dit jaar is een begin gemaakt met het verhogen van de AOW-leeftijd. Elk jaar stijgt de leeftijd met een of meer maanden en over tien jaar krijgen we pas als we 67 worden voor het eerst de AOW. Werknemers verlaten ook op steeds latere leeftijd het arbeidsproces. Vorig jaar ging men in de bouw feitelijk met 62,5 jaar met (vroeg) pensioen. Aan het begin van deze eeuw was dat nog 60 jaar. Zijn we hiermee ook anders gaan denken over langer doorwerken?

In opdracht van Arbouw stelt het EIB elk jaar verschillende vragen over arbo-onderwerpen aan een representatieve steekproef van bouwplaats- en uta-personeel en werkgevers. Vergelijking van cijfers uit verschillende jaren geeft een beeld of opvattingen veranderen. Dat blijkt dus niet het geval.

Lees hier verder.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren