Zoeken

Liever geen subsidie, maar saldering voor zonne-energie

In een opniniestuk in het Financieele Dagblad schrijven Roebyem Anders en ?Esther Zumpolle dat het een slechte zaak is dat geen enkele politieke partij zich duidelijk schaart achter het voor de lange termijn vastzetten van de huidige salderingsregels voor zonne-energie. Salderen wil zeggen dat particuliere eigenaren van zonnesystemen stroom die ze aan het net terugleveren van hun eigen verbruik mogen aftrekken.

"De Nederlandse zonne-industrie zit nog midden in de onrust die de onhandige en ongewenste subsidieaankondiging voor zonnepanelen in het Lenteakkoord heeft veroorzaakt. Zonder subsidie kabbelde de markt voor zonnestroom rustig voort en kwam dit voorjaar net in een stroomversnelling. Na de aankondiging van een nieuwe subsidie trapten veel consumenten echter weer op de rem. Nu de inschrijving voor een subsidie van maximaal €?650 per systeem op 2 juli van start gaat, is die voet weer van het rempedaal. Maar de angst is groot dat als de beperkte geldpot op is, de duizenden particulieren die naast het net hebben gevist de ‘zonnearena’ gefrustreerd zullen verlaten."

Lees het artikel hier.

InSus BVBravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval november 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren