Zoeken

Maatregelen voor het behoud van gekwalificeerd personeel

De uitvoering van het Sectorplan BIKUDAK is van start gegaan. In de nieuwe editie van Roofs wordt een tweede maatregel besproken, namelijk die voor de instroom (en het behoud) van jong, gekwalificeerd personeel.

Het Sectorplan BIKUDAK is door werkgevers en vakbonden opgesteld na een analyse van de werkgelegenheid binnen de sector, waarbij de belangrijkste knelpunten in kaart werden gebracht. Denk daarbij aan thema’s als het verwachte tekort aan gekwalificeerde vakkrachten, de duurzame inzetbaarheid van dakdekkers en, daarmee samenhangend, de eerlijke concurrentie en arbeidsverhoudingen. Het Sectorplan bestaat uit verschillende maatregelen. Naast de invoering van het vakpaspoort en de maatregelen voor de instroom en begeleiding van jongeren in de branche zijn er ook maatregelen ter bevordering van de duurzame inzetbaarheid van personeel en het behoud van oudere vakkrachten. Tectum is de partij die is belast met de uitvoering van de maatregelen ter bevordering van de arbeidsinstroom (en het voorkomen van uitval). Een gesprek met directeur Karel Jan Batenburg.

Download het artikel hier.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren