Zoeken

Maatwerk van de daklichtenspecialist

Na jaren realiseren van daklichten in de agrarische sector, maakt het bedrijf van Sander Brouwer, Brouwer Lichtstraten, de overstap naar utiliteitsbouw. Bij de specialisten uit Genemuiden kunt u terecht voor renovatie en nieuwbouw. De lichtstraten verhogen de isolatiewaarde, zorgen voor een egale lichtinval en zijn precies op maat te maken dankzij de eigen productielijn.

Er is nog veel werk in de agrarische sector voor Brouwer  Lichtstraten. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring in het ver- beteren van de lichtinval en ventilatie van stallen. Met enkele vuistregels zorgen de tekenaars van zijn bedrijf voor een precies op de functie afgestemde daklichtvoorziening. “Met gegevens over de breedte van de stal, de hellingshoek van het dak, de indeling en de hoeveelheid dieren, kunnen wij een passende oplossing tekenen, produceren en monteren”, zegt Sander Brouwer, directeur van Brouwer Lichtstraten. Brouwer startte met ruim 20 jaar ervaring zijn bedrijf.  
“Er waren vooral veel standaard oplossingen voor daklichten  en lichtstraten. Eén of twee vierkante meter. Ik dacht: als 
ik het slim aanpak, kan ik met minimaal restafval ook maatwerk leveren. Waarom niet 1 meter 25 of een andere afwijkende maat? En dat bleek een succes.

Het bedrijf produceert in eigen beheer lichtstraten op maat. Vlakke of gebogen lichtstraten, licht- en ventilatienokken, en het zorgt voor de renovatie van lichtstraten. Met een slim profiel en prefabricage, kunnen de montageploegen snel werken. Het is ‘click and play’ voor de monteurs die in drie ploegen dagelijks onderweg zijn. 
Talloze daken van stallen zijn door zijn bedrijf voorzien van  daklichtoplossingen. Vaak daklichten in de nok van het  gebouw, uitgevoerd met transparant polycarbonaat  kanaalplaat in een eigen ontwikkeld aluminium frame.  
“We doen veel renovaties. Als een stal voorzien wordt van een nieuw dak in de vorm van een sandwichpaneel, zorgen wij vaak voor het noklicht en ventilatie. Ons bedrijf is praktisch ingericht en kan snel handelen. We hebben een grote voorraad waarmee we de kleine tot de grote opdrachten gemakkelijk aankunnen.”

UTILITEITSBOUW

Diezelfde vaardigheden en praktische oplossingen biedt Brouwer in toenemende mate aan de utiliteitsbouw. “Een oud bedrijfspand in Amsterdam had dakramen met veilig-heidsglas. Er waren beschadigingen, het lekte en diverse glazen vertoonden barsten. In de winter hadden ze hoge stookkosten. In overleg konden we met een dikke laag van 32 mm pollycarbonaat met zonwerende eigenschappen een precies passende oplossing bieden.”

De vraag naar dit soort oplossingen groeit, constateert Brouwer. “Veel bedrijfspanden hebben verouderde daklich-ten. Ze zijn door de jaren heen vergeeld en beschadigd. De lichtopbrengst binnen is slecht en de isolatiewaarde minimaal. Een ingrijpende renovatie is kostbaar. Dan is  het kiezen voor onze daklichtoplossingen een goed  alternatief.”

ADVIES EN MEEDENKEN

 “Gebruikers die de oude uitstraling van de vensters niet willen verliezen, bieden we een oplossing door het oude glas te vervangen door polycarbonaat. Daarboven kunnen we een water- en winddicht daglicht plaatsen in een nieuw profiel, dat de komende jaren voldoende comfort biedt.  Het renoveren van lichtstraten scheelt aanzienlijk in de kosten ten opzichte van een nieuwe, lichtdoorlatende dakconstructie.”

Brouwer Lichtstraten geeft uitgebreid advies en neemt de hele klus ter hand. “Van de ontwerptekening tot en met de uitvoering en de veiligheidsvoorzieningen en het onder-houd. We doen een inspectie op locatie of we vragen om een eenvoudig vragenformulier in te vullen waarop wij ons advies en onze offerte kunnen baseren. Met korte commu-nicatielijnen staan we altijd klaar voor de klant.”


Door meerdere lagen te gebruiken kan de daklichtspecialist de isoaltiewaarde verhogen.

“Een klant in een productiehal met overdruk zag er tegen op om de daklichten te laten vernieuwen, omdat daar- mee de hele productie stil zou komen te liggen. In overleg hebben wij ervoor gezorgd dat we de klus op een vrijdag en zaterdag uitvoerden, zodat maandag weer gewoon gestart kon worden.”

Zo biedt Brouwer met zijn bedrijf een passende oplossing voor elke situatie. ■

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren