Zoeken

Mawipex importeur ClimateCooler

Per 1 November is Mawipex de exclusieve importeur van het product ClimateCooler in Nederland, België, Luxemburg en het Caribische gebied.
ClimateCooler ™ is een coating voor platte en hellende daken met de volgende eigenschappen:

- Reflecterende werking
- Isolerende werking
- Binnenklimaat verbeterend
- Energiebesparend
- Levensduurverlengend
- Esthetisch (verkrijgbaar in vrijwel alle kleuren)

De coating is ontwikkeld op basis van nano technologie. De eerste laag (primer) zorgt voor een goede hechting en heeft een isolerende werking . De primer bevat ultra kleine, isolerende glasbolletjes die de werking hebben die vergelijkbaar is met isolatieglas. De toplaag bevat reflecterende pigmenten en kopersulfaat deeltjes voor de geleiding en afvoer van stralingswarmte. Tot 70% van de straling wordt door de coating weerkaatst. Dit wordt aangegeven met de term TSR (Total Solar Reflection). Hoe hoger de TSR waarde hoe meer reflectie plaats vindt.

Het gebruik van ClimateCooler ™ resulteert in een reductie van de oppervlaktetemperatuur van het dakvlak. De temperatuur in het gebouw wordt daardoor lager waardoor minder energie nodig is voor koeling en een beter binnenklimaat wordt verkregen. Door de lagere oppervlaktetemperatuur van het dakvlak is ook de aangezogen lucht die moet worden gekoeld door een airco-installatie lager van temperatuur. Ook daarbij wordt energie bespaard.

FOTO: Testopstelling met ClimateCooler en een 'gewoon' dak

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren