Zoeken

Meer Met Minder komt met Energielabel-light

Meer Met Minder introduceert het Energielabel-light dat eenvoudiger en twintig keer zo goedkoop is als de huidige methode ‘EPA Vereenvoudigd’. De light variant is in 90% van de gevallen betrouwbaar. De introductie volgt op de afwijzing door minister Spies van een nieuwe manier om het energielabel te berekenen.

De nieuwe methode voor het vaststellen van het energielabel bestaat uit het samenvoegen van de ongeveer 200 gegevens die een Energie Prestatie- adviseur nu nog moet invoeren tot 12 woningkenmerken die eenvoudig zijn vast te stellen. Door gebruik te maken van deze kenmerken en de bouwnormen toe te passen van het bouwjaar en de jaren waarin maatregelen zijn genomen in de bestaande EPA-software, is het resultaat in 90% van de gevallen binnen één labelstap betrouwbaar. De methode wordt al toegepast op www.woningdossier.nl en heet daar het ‘indicatief’ Energielabel.

Energielabel-light kan door de huiseigenaar zelf worden gemaakt. Maar het kan ook vastgesteld worden door bijvoorbeeld taxateurs, makelaars en gemeenten. Meer Met Minder pleit er al langer voor om iedere woning te voorzien van een energielabel. De lightvariant maakt het mogelijk om in één jaar tijd vier miljoen particuliere woningen te labelen. Het effect van de labeling zal groot zijn, zo verwacht Meer Met Minder. Certificering van deze methode is zeker mogelijk naast de door de minister gekozen variant van opname van het Energielabel.

BRON: Bouwend Nederland

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren