Zoeken

Met goede materialen verbouwt u uw zolder tot royale slaapkamer

De zolder is een plek in huis die u veel meer mogelijkheden biedt dan enkel opbergen. Door de zolderetage te verbouwen, creëert u een royale slaapkamer. Het leidt vaak tot een waardevermeerdering van uw huis doordat er in de hele woning meer ruimte ontstaat. Ook het plaatsen van een dakraam draagt bij aan een waardevermeerdering. U kunt de verbouwing prima zelf uitvoeren met een fraai ontwerp, een goed doortimmerd plan en het juiste materiaal van goede kwaliteit. De belangrijkste maatregelen die u hierbij moet treffen, zijn het isoleren en afwerken van de zolder. Houten balken en multiplex platen komen hierbij goed van pas.

Duurzame oplossing

Inventariseer als eerste hoe het met het dak is gesteld. Zijn er misschien verborgen gebreken zoals lekkage, constructiefouten of rotting? Dit soort gebreken dient u niet te verwaarlozen. Met houten balken kunt u ze verhelpen. Voor een duurzame oplossing is het verstandig om voor hardhouten balken te kiezen. Die zijn er in uiteenlopende lengte- en diktematen en ze zijn enorm sterk. Ook is het belangrijk om te bekijken of het dak goed is geïsoleerd. Daar verdwijnt vaak de meeste warmte in de woning.

Goede isolatie gaat koude tegen en dat scheelt u aanzienlijk in stookkosten. Huizen met schuine daken worden meestal geïsoleerd van binnenuit. Bij oude(re) panden wordt de isolatie vaak aangebracht tussen de spantenstructuur ofwel: de constructie die het dak ondersteunt. Glaswol is een goede optie omdat het eenvoudig op maat te snijden is. Om het isolatiemateriaal goed op z’n plek te houden, is het soms aan te raden om een extra raamwerk van hout te timmeren. Het is ook mogelijk om hieraan de afwerking te bevestigen. U kunt daar bijvoorbeeld multiplex platen voor gebruiken.

Mooie houtlook

Multiplex bestaat uit verschillende houtfineerlagen die met elkaar zijn verlijmd tot een oersterk geheel. Het gebruik van multiplex platen kent veel voordelen. Ze zijn zeer stevig maar toch flexibel en eenvoudig te installeren en te bewerken. Ook is multiplex uitstekend bestand tegen invloeden van buitenaf. Daarom zijn multiplex platen uitermate geschikt om de zolder mee af te werken. Ook isoleren ze goed tegen kou en geluid. U kunt kiezen uit vele soorten met elk een eigen uitstraling en structuur waaronder Pools Grenen multiplex en Frans Grenen multiplex. Ook berken multiplex platen worden graag gekozen. Ze zijn er in diverse afmetingen en diktes en hebben een mooie houtlook. De optelsom van deze eigenschappen maakt multiplex platen het ideale materiaal om uw zolder gemakkelijk om te toveren tot riante slaapkamer.

Materiaal aanschaffen

Wilt u multiplex platen en houten balken kopen voor het verbouwen van uw zolder? Bij Houthandelonline.nl vindt u alle benodigde materialen en bevestigingsmaterialen, olie, beits en verf. De kwaliteitsproducten van deze onderneming komen rechtstreeks vanaf de leverancier en dat scheelt behoorlijk in prijs. Houtgroothandel Houthandelonline.nl levert bestellingen op ieder gewenst adres.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren