Zoeken

Michel Kalis nieuw bestuurslid Stichting Living Daylights

Michel Kalis, Commercieel Directeur van VELUX Nederland B.V. is gekozen als nieuw bestuurslid van Stichting Living Daylights. Stichting Living Daylights promoot een goede toepassing van daglicht in de gebouwde omgeving. VELUX Nederland is al sinds 2004 donateur van Living Daylights en Michel Kalis is als jurylid persoonlijk betrokken geweest bij de voorgaande twee edities van de Daylight Award.

“Als fabrikant van dakramen zijn wij als VELUX Groep nauw verbonden met het ontwerp en de constructie van gebouwen. Wij stimuleren de ontwikkeling van duurzame gebouwen, maar vinden ook dat de tijd rijp is om de leefbaarheid voor de mensen in die gebouwen centraal te stellen en niet alleen de energieprestatie. Op dit moment heeft maar liefst 30% van de gebouwen geen gezond binnenklimaat. Door efficiënt gebruik te maken van daglicht en natuurlijke ventilatie in een gebouw kan op een milieuvriendelijke manier een optimaal binnenklimaat worden gecreëerd, terwijl de energierekening laag blijft. Mijn doel als bestuurslid van Stichting Living Daylights is om gezamenlijk activiteiten te ontplooien, om daglicht in de gebouwde omgeving nog meer te stimuleren,” aldus Kalis.

Daylight Award

Ook dit jaar is Michel Kalis als jurylid weer betrokken bij de Daylight Award, die op 22 mei 2012 voor de derde keer wordt uitgereikt tijdens de Floriade in Villa Flora in Venlo. De Daylight Award is een tweejaarlijkse kwaliteitsprijs voor projecten waarin een optimum is bereikt tussen daglichttoetreding, de toepassing van kunstlicht en het overige gebouwontwerp. Zij is in het leven geroepen om architecten en opdrachtgevers te belonen voor hun getoonde daglichtambitie en anderen te inspireren met bijzondere en goede voorbeelden van uitmuntende daglichtarchitectuur. De jury nomineert in de categorieën utiliteitsbouw en woningbouw maximaal vijf ingezonden projecten, waarna twee winnaars worden gekozen. De inschrijving opent in februari.

“Vanuit de VELUX Groep vinden wij het belangrijk om actief deel te nemen aan de continue discussie onder vakgenoten over de kwaliteit van daglicht in onze gebouwen. In de afgelopen jaren zijn daarom verschillende activiteiten ontplooid om het gebruik van daglicht in de gebouwde omgeving te stimuleren,” aldus Kalis. In navolging van de Daylight Award is in Nederland daarom de VELUX Trophy in het leven geroepen. Een tweejaarlijkse prijs waarbij projecten door een onafhankelijke jury worden beoordeeld op het met behulp van VELUX producten creëren van een optimale daglichttoetreding en een comfortabel binnenklimaat én de samenwerking binnen het project tussen architect, aannemer en bouwmaterialenleverancier. Projecten die in de periode 1 september 2010 tot 1 oktober 2012 zijn opgeleverd, kunnen tot 1 oktober 2012 worden ingeschreven voor deze competitie.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren