Zoeken

‘Mijlpaal van 1 gigawatt zonne-energie in Nederland al behaald’

Nederland heeft de mijlpaal van 1 gigawatt aan zonnepanelen half september al geslecht. Dit stellen de auteurs van een nieuw rapport van de Stichting Monitoring Zonnestroom. Met een vermogen van 1 gigawatt staan er ongeveer 4,2 miljoen zonnepanelen in Nederland. Dit betekent een oppervlakte van 960 voetbalvelden aan zonnepanelen. Nederland heeft zo’n 7.300 voetbalvelden, zo wordt aangehaald.

Er wordt genoeg zonnestroom opgewekt voor 265.000 huishoudens of 580.000 mensen, bijna net zoveel als het aantal inwoners van Rotterdam De opstellers van het rapport vergeleken data van het Centraal Bureau voor de Statistiek, dat eind 2013 een vermogen van ongeveer 722 megawatt telde, met de registraties die de Nederlandse netbeheerders bijhouden. Het CBS rapporteert preciezere cijfers, maar doet dat alleen jaarlijks. Netbeheer Nederland geeft op kwartaalbasis de cijfers, maar deze data is maar een benadering van het werkelijke vermogen.

Door de beide cijfers in verhouding te plaatsen, denken de opstellers van het rapport het werkelijke vermogen te kunnen schatten.  

InSus BVBravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval november 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren