Zoeken

Monier introduceert betondakpan Innoslate

De Innoslate van Monier vertegenwoordigt de nieuwe generatie betondakpannen die scoort op esthetica, ecologie, ergonomie en economie. Deze vlakke betondakpan is een duurzame en milieuvriendelijke keuze, door zijn energiezuinige productieproces en mogelijkheden voor hergebruik. De Innoslate is de opvolger van de Astratto die uit het assortiment gaat. Monier heeft een aantal belangrijke technische verbeteringen doorgevoerd.

Het model van de Innoslate zelf en zijn waterafvoer zijn in vergelijk met de Astratto verbeterd. Tevens zijn nieuwe hulpstukken ontwikkeld, zoals gevelpannen. Die maken het mogelijk om direct in halfsteensverband te werken. Esthetisch valt vooral de fijnere ‘neus’ op. Dit specifieke design remt mos- en algengroei aanzienlijk. De Innoslate is leverbaar in antraciet en granietgrijs en geeft het dak een eigentijds en strak uiterlijk. Zijn contouren zorgen voor een modern ogend dakvlak.

De vlakke Innoslate is breed toepasbaar en kan al op flauwe dakhellingen worden gelegd vanaf 15°. Bovendien legt hij makkelijk en snel. De betonpan is namelijk verpakt met de voorkant tegen de achterkant. Dat scheelt de dakdekker een handeling en dus tijd en inspanning. Voorheen werden veel vlakke betonpannen met de zichtzijde tegen elkaar verpakt.

De dakpan van beton behoort tot een aparte klasse als het om duurzaamheid gaat. Van alle producten voor hellende daken heeft hij namelijk de minste milieubelasting. Daar komt bij dat de pan aan het einde van zijn lange levenscyclus gerecycled kan worden.

De hoogste score op milieuvriendelijkheid komt door zijn samenstelling uit zand, cement en water

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren