Zoeken

Monier maakt dakpan voor koning Willem-Alexander

Ter gelegenheid van de kroning van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en het 200-jarig bestaan van de monarchie ontwikkelde Monier een klassieke Hollandse dakpan. De eerste kroningsdakpan is met brief en certificaat bezorgd op paleis Noordeinde in Den Haag. De blauw gesmoorde OVH206 kroningsdakpan vertegenwoordigt dubbel Hollands glorie, omdat de kroning de aanleiding vormde en hij volgens een eeuwenoude techniek is geproduceerd.

De blauw gesmoorde OVH206 dakpan siert al ruim twee eeuwen de Hollandse daken. OVH staat voor Opnieuw Verbeterde Holle. Deze blauw gesmoorde dakpan is gebaseerd op het model Oude Holle, een klassieker in het Hollandse stadsbeeld. Monier heeft beide in het assortiment. De OVH206 combineert een klassieke uitstraling met moderne techniek. Dat maakt hem uitermate geschikt voor renovatie- en restauratieprojecten, maar ook voor nieuwbouw. Van de kroningspan is een gelimiteerde oplage vervaardigd in Monier’s productievestiging in Woerden.

Eeuwenoude techniek

Monier investeert bewust in het op de markt houden van bijzondere dakpanmodellen en authentieke afwerkingstechnieken. Als een van de weinige fabrikanten heeft het bedrijf de smoortechniek nog in de vingers. Bij dit eeuwenoude proces kleurt de ijzeroxide in de klei de dakpan blauwgrijs. Iedere dakpan krijgt zijn eigen karakter en charme door minimaal kleurverschil. Smoren wordt al eeuwenlang toegepast in Nederland.

FOTO: De blauw gesmoorde OVH206 kroningsdakpan van Monier: de kroning vormde de aanleiding en hij is volgens een eeuwenoude techniek geproduceerd.

Dach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoRoval december 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren