Zoeken

Monier ontwikkelt dakfoliekompas voor waterdicht dak

Om het dak met folie waterdicht te maken, moet eerst worden uitgezocht wat de hellingshoek is van het dak in combinatie met het type dakpannen dat erop ligt. Dakpannenfabrikant Monier heeft een dakfoliekompas ontwikkeld dat in een handomdraai aangeeft welke folie nodig is bij een bepaalde dakhelling en het type dakpan.

Dakpannenfabrikant Monier heeft met het dakfoliekompas een handige tool ontworpen om hellende dakpandaken met folie waterdicht te maken. Het kompas bevat twee draaiende schijven. Op de buitenschijf staan de opties voor de minimale dakhelling in graden. De binnenschijf geeft de verschillende soorten Monier dakpannen aan. Door beide schijven te draaien naar de juiste dakhelling en het type dakpan, verschijnt in de witte balk, midden op het kompas, het type waterkerende folie en de foliedikte die het beste bij een combinatie passen. Het dakfoliekompas is gratis aan te vragen via infonl@monier.com.

Waterdicht

Dakdekker Roy Houwers uit Reuver vindt het dakfoliekompas van Monier een handige uitvinding. “Een dak waterdicht maken kost heel wat uitrekenwerk”, zegt Houwers. “Hoe vlakker het dak, hoe meer water erop kan blijven liggen. De minimum dakhelling en het dakpanmodel bepalen samen welke foliedikte nodig is om regenwater tegen te houden.” Volgens Houwers heeft een pannendak meestal een onderdakfolie nodig. Er kan namelijk altijd een kleine hoeveelheid neerslag door de dakpannen heen dringen. De folie functioneert dan als een secundaire waterkerende laag, die het regenwater via het onderdak afvoert.“ Het dakfoliekompas is een praktisch middel om te controleren of de bestekgegevens nog steeds kloppen, zeker bij hellende daken. Als dakdekker wil ik geen enkel risico lopen op een lekkend dak”, zegt Houwers.

Foto:

Met het dakfoliekompas van Monier kan direct worden uitgerekend welke folie de beste toepassing is bij een willekeurige dakpanmodel en dakhellingshoek.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren