Zoeken

Monier zet calculatieprogramma dakverankering online

Monier heeft de website uitgebreid met een online calculatieprogramma voor de verankering van dakpannen. Het invullen van verschillende parameters resulteert in een globaal verankeringsadvies voor dakpannen en hulpstukken, conform de aangescherpte wettelijke verankeringseisen uit het Bouwbesluit 2012. Het calculatieprogramma toont een schematische weergave van de woning met het dakvlak, waardoor de te verankeren zones, de zwaarte van de verankering en het gebruik van type panhaken en schroeven direct inzichtelijk wordt gemaakt.

Het gratis online calculatieprogramma is een handig hulpmiddel om snel de benodigde verankering voor een dak te bepalen. In het nieuwe Bouwbesluit 2012 zijn een groot aantal wijzigingen doorgevoerd, die onder andere betrekking hebben op de verankeringszones, de windbelasting en het gewicht aan dakpannen per m┬▓. Met het nieuwe berekeningsprogramma ondersteunt Monier aannemers en dakdekkers bij het uitvoeren van complexe berekeningen voor het bepalen van de verankeringszones en de zwaarte van de verankering. Gebruikers kunnen de resultaten van de berekening eenvoudig bewaren of direct via de website per mail versturen.

Verankeringsberekening

Overeenkomstig het Bouwbesluit is het zaak bij de berekening van verankeringen rekening te houden met verschillende factoren. Niet alleen de invloed van de afmetingen van het gebouw, de dakvorm en het panmodel spelen een rol. Ook het windgebied, de ruwheidscategorie, de drukvereffening en de zone-indeling volgens de nieuwe NPR 6708:2011 zijn van invloed. Al deze factoren worden meegenomen in de verankeringsberekening de website van Monier Vanzelfsprekend kunnen aannemers en dakdekkers voor gedetailleerde berekeningen van complexe of gecombineerde daken altijd een beroep blijven doen op de experts van Monier.

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren