Zoeken

Naden en kieren effectief en snel luchtdicht met Blowerproof Liquid Brush

De eisen die aan gebouwen worden gesteld op het gebied van luchtdichtheid worden steeds strenger. Vanaf 1 januari 2015 is de EPC-norm verder verlaagd naar 0,4, waardoor de behoefte naar praktische oplossingen voor het luchtdicht afdichten van naden en kieren alsmaar toeneemt. Plaka Nederland introduceert met Blowerproof Liquid Brush een snelle, flexibele en duurzame oplossing voor het vervaardigen van luchtdichte bouwaansluitingen.

Blowerproof Liquid Brush is een watergedragen polymeer pasta versterkt met vezels. Na droging vormt de pasta een volledig naadloos lucht- en dampdicht membraan. De afdichting neemt perfect de vorm van de ondergrond aan, waardoor risico’s op luchtlekken worden vermeden. In combinatie met de hoge rekbaarheid en hechting wordt een duurzame afdichting gerealiseerd die ook op lange termijn zijn luchtdichte werking blijft behouden.

De pasta wordt aan de warme zijde aangebracht. De verwerking is hierdoor niet afhankelijk van de weersomstandigheden, wat meer flexibiliteit bij de planning van de werkzaamheden biedt. Daarnaast biedt dit als voordeel dat de afdichting makkelijker controleerbaar en, indien nodig, herstelbaar is.

Blowerproof Liquid Brush is inzetbaar voor tal van bouwmateriaal in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. De pasta is watergedragen en zeer laag in verbruik en daarom vriendelijk voor het milieu. De pasta wordt aangebracht met een kwast en biedt een snelle en uiterst eenvoudige applicatie, ook bij moeilijke aansluitingen. Vochtige ondergronden vormen geen probleem bij de verwerking.

De pasta wordt in grote hersluitbare emmers van 5 kilo geleverd en heeft een zeer laag verbruik van ca. 1 kg/m². Minder afval en verspilling zijn het resultaat. Er is keuze uit een witte en zwarte variant. De witte variant is zeer geschikt voor toepassing bij een stucwerk afwerking. Deze kan na droging direct op het product worden aangebracht.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren