Zoeken

'Nederland haalt eigen energiedoelen niet'

Het kabinet zou grote moeite hebben met het nakomen van alle afspraken uit het Nationaal Eenergieakkoord. De verduurzaming gaat langzamer dan van tevoren is afgesproken.
Dat meldt nieuwszender NOS donderdag op basis van bronnen die bekend zijn met de Nationale Energieverkenning 2015. In dat rapport staat de voortgang beschreven van de eerder gemaakte afspraken.

Veertig partijen spraken af dat in 2020 14 procent van de energie uit duurzame bronnen moet komen. Maar volgens de meest recente berekeningen, wordt dat percentage niet gehaald. Naar verwachting blijft het aandeel duurzame energie op 11,9 procent steken.

De verduurzaming loopt onder meer vertraging op door de ingewikkelde en langdurige procedures voor de bouw van windmolens op land en het aanleggen van warmtenetten.

Daarnaast zouden de industriesector, de transportsector en huishoudens minder energie besparen dan van tevoren werd verwacht.

BRON: Nu.nl

erfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval juni 2023DakenraadrecticelinsulationRockwooltotaal dakconcept

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren