Zoeken

Nederlandse bouwkeramische industrie hoopvol gestemd

""Nu er politiek een barrière is genomen om het over hervormingen te hebben, kunnen knopen worden doorgehakt om een eind te maken aan de crisis op de bouw- en woningmarkt. Dit stemt onze industrie hoopvol over de naaste toekomst’, aldus voorzitter D.K.J. Tommel van de brancheorganisatie van de bouwkeramische industrie - KNB - bij gelegenheid van de presentatie van het jaarverslag 2011.

Het jaarverslag van de vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) schetst in vogelvlucht de belangrijkste onderwerpen voor de georganiseerde bouwkeramische industrie in 2011. Het verslag geeft naast feiten ook meningen over de situatie in en rond de bouw.

Herstel van vertrouwen essentieel

Het is duidelijk dat de afzet van bouwkeramiek (baksteen, keramische dakpannen, keramische tegels en gresbuizen), sterk afhankelijk is van een vitale bouw- en woningmarkt. KNB is daarom veel gelegen aan concrete maatregelen om het vertrouwen in deze markten te herstellen.

Duidelijkheid over hervorming van het fiscale stelsel voor bestaand en nieuw te verwerven woningeigendom is hierbij, naar de mening van KNB, essentieel. Eveneens essentieel is liberalisering van de huurmarkt. “Een geloofwaardiger fiscaal stelsel voor wonen draagt bij aan herstel van vertrouwen - bij particulieren en professionele partijen - in het goed functioneren van de koop- en huurmarkt”, aldus KNB-voorzitter D.K.J. Tommel.

KNB is ervan overtuigd dat een dergelijk pakket het noodzakelijke evenwicht op de woningmarkt zal herstellen, de instroom van starters op de woningmarkt zal bevorderen en daarmee de doorstroom in de rest van de woonketen zal stimuleren.

InSus BVBravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval november 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren