Zoeken

Nederlandse Praktijkrichtlijn gelijkwaardigheid brandgedrag gepubliceerd

NEN heeft de definitieve versie van de Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR 6051 'Brandgedrag van bouwproducten - Geldigheid van beproefingsresultaten' gepubliceerd. De richtlijn heeft als doel het aantal proeven dat moet worden uitgevoerd voor het vaststellen van brandgedrag van bouwproducten voor de CE-markering te verminderen.

Eerder werd het brandgedrag van bouwproducten zowel door de markt als door de toezichthouders vaak verschillend beoordeeld, omdat daar tot nu toe geen eenduidige afspraken voor waren. Enerzijds ontstond hierdoor het risico op onveilige producttoepassingen, anderzijds werd de bouwmarkt regelmatig verplicht tot onnodig hoge beproevingskosten. Beproevingsresultaten waren alleen geldig voor het beproefde product en niet voor vergelijkbare producten.

Aanvulling op Europees klasseringsysteem

NPR 6051 is een aanvulling op het Europese klasseringssysteem voor het brandgedrag van bouwmaterialen. De norm geeft richtlijnen voor de interpretatie van beproevingsresultaten. Hierdoor is het mogelijk om ook voor vergelijkbare producten uitspraken te kunnen doen over het brandgedrag zonder opnieuw een proef uit te moeten voeren.

BRON: NEN

InSus BVBravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval november 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren