Zoeken

NEN 6068 over branddoorslag en brandoverslag gepubliceerd

NEN heeft de gewijzigde norm voor de bepaling van de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag tussen ruimten gepubliceerd. Deze norm is in het Bouwbesluit aangewezen om de uitbreiding van brand in gebouwen te beperken.

Belangrijkste wijzigingen in NEN 6068:

  • Een methode voor de berekening van brandoverslag via dakopeningen, dakramen en dakkapellen is toegevoegd en daarmee vallen ‘achterover’ hellende gevels binnen het toepassingsgebied van de norm. Deze berekening resulteert voor de meeste situaties in kortere benodigde 'veilige' afstanden tot andere dak- en gevelopeningen dan de bestaande vuistregel. Bij het opnieuw doorrekenen van bestaande situaties kan het daarom voorkomen dat er minder voorzieningen nodig zijn dan in het verleden zijn getroffen.
  • Brandcompartimenten met een totale oppervlakte aan gevelopeningen van meer dan 50 % van de vloeroppervlakte behoren nu tot het toepassingsgebied van de norm.
  • Gevelopeningen met een hoogte/breedte verhouding groter dan vier behoren nu tot het toepassingsgebied van de norm.

Zie hier voor meer informatie.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren