Zoeken

Nieuwbouw beleeft primeur met Cradle-to-cradle dakbedekking

Op voorschrift van Kraaijvanger Architects werd voor het eerst in een nieuwbouwproject de circulaire bitumen dakbaan Citumen toegepast. Dit gebeurde bij de uitbreiding van BSN Leidschenveen. Het product dat New Horizon Material Balance, ZND en Icopal in samenwerking ontwikkelden werd al eerder bij renovaties toegepast maar nog nooit in nieuwbouw. Het collectief streeft hergebruik na. Dit sluit volledig aan bij de circulaire ambities van Kraaijvanger dat circulair materiaalgebruik standaard voorschrijft bij de realisatie van al haar ontwerpen.

“Circulaire ambities hoeven niet duurder te zijn, de prijs van Citumen kan prima concurreren met standaard daksystemen los van de milieuwinst die je behaalt.” Caspar Ulijn, directeur van ZND NEDICOM. Al eerder dit jaar werden gecertificeerde C2C-producten toegepast in het project British School in The Netherlands (BSN Leidschenveen). De circulaire dakbedekking Citumen past perfect in de lijn om 100% circulaire ontwerpen te realiseren. 

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren