Zoeken

Nieuwe CAO BIKUDAK

Op vrijdag 16 maart 2018 hebben partijen bij de CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven (BIKUDAK) een akkoord bereikt over een nieuwe CAO. De CAO heeft een looptijd van één jaar en geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2018. Zij kent een loonsverhoging van 2,75% per 1 juni 2018 en 0,5% per 1 september 2018. Het onderhandelingsresultaat heeft betrekking op bijna 2.600 dakdekkers. Een beperkt deel van de CAO is ook van toepassing op ruim 900 UTA-werknemers (kantoor- en kaderpersoneel).

Duurzame inzetbaarheid

CAO-partijen hebben elkaar gevonden in het gezamenlijke streven om werknemers op een gezonde manier de AOW-leeftijd te laten halen. Zij zullen daartoe op korte termijn een quick scan laten uitvoeren waarvan de uitkomst nog tijdens de looptijd van de CAO moet worden opgeleverd. De insteek is om haalbaarheid, betaalbaarheid en toekomstbestendigheid (voor jong en oud) van een mogelijke regeling te laten onderzoeken. Het doel hiervan is duurzame inzetbaarheid te bevorderen.

Flexregeling

De flexregeling zoals afgesproken in de CAO BIKUDAK 2015-2017 is vervallen. Hier komt een nieuwe afspraak over flex voor terug. Deze houdt in dat een dakdekker in totaal 2,5 dagen kan worden ingepland op een zaterdag.

Overige afspraken

De reisurenregeling is per 1 maart 2018 aangepast. De reistijd voor eigen rekening is voor zowel de chauffeurs als overige werknemers. Voor chauffeurs is nu 15 minuten per dag van de totale reistijd voor eigen rekening en voor overige werknemers 45 minuten.

Verder is afgesproken dat de inlenersbeloning voor uitzendkrachten minimaal gelijk moet zijn aan het CAO-loon in de CAO BIKUDAK. Daarnaast komt er een bijlage met regelingen uit de CAO BIKUDAK die ook moeten worden toegepast voor uitzendkrachten.

Tot slot is afgesproken dat de vergoedingen niet worden verhoogd en zijn er afspraken gemaakt over de indeling van vakantie, roostervrije dagen en feestdagen.

BRON: VEBIDAK

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren