Zoeken

Nieuwe CAO voor dakdekkers platte daken

Partijen bij de CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven (BIKUDAK) zijn tot een onderhandelingsresultaat gekomen over een nieuwe CAO. Op maandag 24 juni 2019 is dit na instemming van de achterban van werkgevers en werknemers definitief geworden.

De CAO heeft een looptijd van twee jaar. Zij geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2019 tot en met 31 december 2020. Zij kent een loonsverhoging van 3% per 1 juli 2019 en 3% per 1 juli 2020. Het onderhandelingsresultaat heeft betrekking op de ruim 2.700 dakdekkers in deze branche van in totaal 3.700 werknemers.

Oudere werknemers en 45 jaar in de sectorregeling

Oudere werknemers behouden in de vijf jaar voorafgaand aan de AOW-leeftijd recht op een vierdaagse werkweek. Daarnaast behouden zij voortaan 100 procent van hun loon en 100 procent van hun pensioenopbouw. Werknemers die al 45 jaar in deze sector hebben gewerkt, krijgen daarbovenop om de week recht op een driedaagse werkweek. De kosten van deze vitaliteitsregeling zijn voor de individuele werkgevers.

Werken bij hitte

Ook vermeldenswaardig, juist in deze periode van hoge temperaturen, is de afspraak over de verstrekking van een zonnebril, (zonne)pet met nekflap, UV-beschermende werkkleding en zonnebrand. Dit ter bescherming tegen UV-straling, die de laatste jaren in ons land steeds vaker hoge waardes bereikt.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren