Zoeken

Nieuwe facts & values Multifunctionele Daken Nationaal Dakenplan

Ieke Benschop van het Nationaal Dakenplan en Projectleider Natuur en Milieufederatie Utrecht, presenteerde vrijdag 2 juni de nieuwste publicatie facts & values Multifunctionele Daken. Het eerste exemplaar is overhandigd aan de directeur van de Rotterdamse Dakendagen Léon van Geest.

‘De partners van het Nationaal Dakenplan werken aan die basisvoorwaarden om meer multifunctionele daken aan te leggen. Kwalitatieve informatievoorziening is daarbij essentieel. Daarom presenteren de partners deze Facts & Values waarbinnen je feiten en cijfers met betrekking tot multifunctionele daken vindt én fabels weerlegd worden, ‘schrijft het Nationaal Dakenplan. 

“De versie uit 2018 was toe aan vernieuwing en we hebben daarnaast in het document een paar parels in kaart gebracht. Het heeft lang geduurd omdat er grote betrokkenheid was van de NDP partners. De handreiking staat nu online en er is ook een Engelse vertaling“, zegt Benschop. “Ook de handreiking Blauw Groene daken is af en staat online. Het is een tweede in de reeks, want na Gebruiksdaken wordt nu ook gewerkt aan de handreiking Geel Groene Daken.”

Léon van Geest was erg blij met de handreiking die ook zou worden gepresenteerd in het middag programma van het internationale symposium Rethinking Rooftops. “We zijn blij dat het Nationaal Dakenplan is toegevoegd aan het programma van het Symposium. Ik ben super blij met deze Facts & Values, want je weet het allemaal wel, maar het is lastig om een overzicht te krijgen. Het is een document dat iedereen die bezig is op de daken helpt, maar ook voor nieuwkomers is het met deze gegevens makkelijk om in te stappen. Het is fijn dat het gezamenlijke inspanning is van de branche en het is daarmee een super sterk verhaal ook naar onze internationale partners! ”

Link naar het document

https://dakenplan.nl/kennisbank

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren