Zoeken

Nieuwe norm voor integratie PV-systemen in daken en gevels

De NEN-norm 7250 ‘Zonne-energiesystemen – Integratie in daken en gevels – Bouwkundige aspecten’ is gepubliceerd. Volgens de NEN zijn met de nieuwe norm, ‘de blinde vlekken’, waaronder de bepaling van de waterdichtheid en windweerstand, ingevuld. Ook is een nieuwe montage methode toegevoegd en voldoet deze norm aan de laatste technische ontwikkelingen, aldus de NEN.

Windbelasting

Bij het opstellen van de norm zijn de eisen en beproevingsmethoden uitgewerkt voor de vijf meest gangbare montagemethoden. Voor het bepalen van de windbelasting worden systeem specifieke parameters gegeven in aanvulling op NEN-EN 1991-1-4 ‘Eurocode 1: Belastingen op constructies – Deel 1-4: Algemene belastingen – Windbelasting’. Daarnaast worden eisen en bepalingsmethoden gegeven op het gebied van waterdichtheid, inwendige condensatie, temperatuurinvloeden, geluidwering, corrosieweerstand, inwendige condensatie en weren van vocht.

Zie de eerdere berichtgeving in Roofs:

- 'Dakwerk is vakwerk - ook op 'zonnedaken' 

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren