Zoeken

Nieuwe series BouwLokalen over groen en energieneutraal bouwen

‘Groen bouwen’ en ‘Huis vol Energie’. Dat zijn de thema’s van de twee series BouwLokalen die van april tot en met juni worden georganiseerd door heel Nederland. BouwLokalen zijn gratis voorlichtingsbijeenkomsten. Compact en gericht op de bouwpraktijk. Ze vinden plaats op de landelijk verspreide vakopleidingscentra en worden georganiseerd door SBR, kennisplatform voor de bouw.

april – mei 2012
Huis vol Energie
Tijdens deze serie krijgen de deelnemers een beeld van de kansen, mogelijkheden en voordelen van energieneutraal bouwen en wonen. Energieneutraal wil zeggen dat de woning evenveel energie opwekt als er wordt verbruikt. Daarbij gaat BouwLokalen vooral in op de aanpak van de bestaande voorraad. Deze serie wordt georganiseerd in samenwerking met Energiesprong.

mei – juni 2012
Groen Bouwen
Deze serie BouwLokalen zoomt in op het belang van groen bouwen en de rol van de bouw in relatie tot biodiversiteit. Hoe kan een ontwerper en bouwer optimaal rekening houden met flora en fauna, zonder concessies te doen aan bijvoorbeeld comfort? En welke fiscale, en andere mogelijkheden bestaan er ter ondersteuning? Ook groene daken en gevels komen aan bod. Deze serie wordt georganiseerd in samenwerking met Vogelbescherming Nederland.

Op

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren