Zoeken

Nieuwe verordening PBM beschermt nog beter

Het voorstel voor de nieuwe tekst van de verordening voor persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm) is er. De aanvankelijke Europese richtlijn wordt daarmee omgezet naar een strakker te handhaven verordening. Enkele belangrijke zaken zijn gewijzigd, waardoor onder andere bepaalde producten van categorie veranderen.

De Europese richtlijn PBM beschrijft de eisen waaraan producten op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen moeten voldoen om ze op de markt te mogen brengen. Denk daarbij aan bescherming tegen allerlei gevaren die tijdens het werk op de loer kunnen liggen: brand, hitte, harde geluiden, gevaren voor de ogen, vallende voorwerpen, chemicali├źn. Iedere werknemer in welke sector dan ook heeft er wel eens mee te maken. En uiteraard moet die werknemer dan beschermd worden. Belangrijk voor werkgevers is om in het achterhoofd te houden dat het hun taak blijft eerst gevaren in kaart te brengen en waar mogelijk te reduceren. Pas als dat zoveel mogelijk gedaan is, komen pbm's in beeld.

BRON: NEN

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren