Zoeken
{aantal_resultaten} Resultaten
  • Tags
17 maart 2023

Uit je ‘Dak’ met ADRA

Financiële sponsoren gezocht voor het realiseren van het Dak van de school.

6 februari 2023

AGS introduceert op de Bouwbeurs AGS Eco-Afvoeren®: CO2 Neutraal geproduceerd - Gelast met Waterstof Zuurstof

Denk aan de toekomst en stap nu over op Loden ECO afvoeren van AGS.

30 januari 2023

Texa Daken stapt over naar Coninko & NDA

Vanaf 1 juli 2023 sluit het Zuid-Hollandse Texa Daken aan bij inkooporganisatie Coninko en treedt bovendien toe tot NDA.

25 januari 2023

WECAL BOUWT DOOR - met uitbreiding directie- en managementteam

Om de groei van WECAL verder vorm te kunnen geven, heeft Algemeen Directeur Henk van Schaik de organisatie in de afgelopen periode niet alleen met extra personeel opgeschaald.

25 januari 2023

WECAL BOUWT DOOR - met uitbreiding productiecapaciteit voor maatwerkoplossingen in isolatie

WECAL er in geslaagd nieuw personeel aan te trekken om de bezetting aan de machines te kunnen opschalen.

24 januari 2023

Verkiezing Dak van het Jaar 2022

Graag nodigen wij u, uw eventuele partner en/of uw collega's uit om aanwezig te zijn bij de feestavond rond de uitreiking van Dak van het Jaar op 24 maart 2023. U kunt zich aanmelden door op de link in het bericht te klikken.

3 januari 2023

Ontvang het boek ‘Kijk op het dak van Morgen’ gratis

Vol met boeiende verhalen voor architecten, opdrachtgevers, uitvoerders  en beleidsmakers. 

13 december 2022

Zoontjens en Optigrun gaan samenwerken!

De twee directeuren van beide bedrijven tekenden onlangs hun samenwerkingscontract. In het jaar 2023 willen ze de eerste projecten samen gaan uitvoeren.

6 december 2022

Pilot voor dakbedekkingssysteem voor retentiedaken

Soprema, Kingspan en W.H. van de Kamp Dakbedekkingen hebben in vier projecten samengewerkt aan een nieuw dakbedekkingssysteem dat specifiek ontwikkeld is voor retentiedaken.

6 december 2022

(Juridische) complicaties bij het onderwerp brandveiligheid van daken

Bij het maken van een dergelijk dak is het aan te raden om vooraf als eigenaar/ opdrachtgever, maar ook als betrokken aannemer, overleg te hebben met de verzekeraars van het te realiseren of aan te passen gebouw.

6 december 2022

CE-markering en de handhaving ervan

In dit artikel legt Marco de Kok de handhavingvan CE-markering behandelen en uitleggen wat dit in de praktijk inhoudt.

6 december 2022

Het dak als lichtfilter en als kunstwerk

Met een scan van zijn hand heropende Koning Willem Alexander op 14 september het gerenoveerde hoofdgebouw van het provinciehuis van Zuid-Holland in Den Haag. Het bouwwerk heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan.

6 december 2022

Dakenmonitor Buildsight en Coninko 2022-2023

Tijdens de klantendag trakteerde gastheer Coninko in de kunstzinnige locatie Atelier 300c in Amersfoort zijn gasten op een uitgebreide presentatie over de ontwikkeling van de bouwsector in het algemeen en de dakenmarkt in het bijzonder.

15 november 2022

Daken en Zaken 2022

Op 3 november jl. was de tweede editie van DAKEN EN ZAKEN, dé dakenvakbeurs van Nederland. Bekijk nu de aftermovie!

14 september 2022

Norm voor tillen en dragen herzien

De internationale norm voor tillen en dragen NEN-ISO 11228-1:2003 is herzien. Aan de herziening hebben experts uit 15 verschillende landen meegewerkt.

9 september 2022

Blijf vernieuwen en nieuwsgierig

Leen Iseger schrijft aan nieuwe lesstof over bouwfysica en brandveilig-heid. Belangrijk vindt hij dat de dakdekker van morgen ook aandacht heeft voor de theorie achter de getallen die in de bouw worden gehanteerd.

16 september 2022

Acht vragen over natuurinclusief bouwen: “De waarde van groen overstijgt alles”

De afgelopen zomer maakte eens te meer duidelijk dat klimaatverandering geen theorie meer is. Steeds meer mensen gaan inzien dat er iets nodig is om de klimaatverandering het hoofd te bieden.

14 september 2022

Samenwerking tussen Luijtgaarden en Zinkunie verbreedt het productpakket

Na de zomer zijn nu alle 22 vestigingen van Zinkunie in Nederland voorzien van producten en informatie over dakpannen van Luijtgaarden.

14 september 2022

Zink aan zee gaat jaren mee Mooi en duurzaam in Zeeuws-Vlaanderen

Een voormalig bankkantoor in het centrum van Sluis is getransformeerd naar een multifunctioneel gebouw. Een wit gestucte gevel en een zinken dak geven het gebouw een rijk nieuw uiterlijk.

14 september 2022

Een leerzaam blauw-groen dak in de Riouwstraat

In opdracht van woningcorporatie de Alliantie legde Consolidated een slim blauw-groen dak aan in de Amsterdamse Riouwstraat.

14 september 2022

Denken over water in een stroomversnelling gekomen

Hoogheemraadschap wil regen opvangen daar waar het valt. Hoogheemraadschap wil regen opvangen daar waar het valt. Blauwe daken kunnen een goede bijdrage leveren aan het voor­komen van wateroverlast bij hoosbuien.

13 september 2022

De dakenbranche moet in het bouwteam meepraten

“Men verklaarde ons zo ongeveer voor gek: waarom zou je water op je dak willen opslaan?” Eindelijk ziet men waterretentie als need to have in plaats van als nice to have.

14 september 2022

Gedegen voorbereiding maakt Sluishuis mogelijk

Aan de realisatie ging een lange, intensieve voorbereiding vooraf. Tot in het kleinste detail legden de betrokken partijen hun eisen en wensen op tafel. Pas toen alle puzzelstukjes in elkaar grepen, werd overgegaan tot de bouw.

14 september 2022

Een dak met een geïntegreerde zorgfunctie

Dit is een compactere versie van zorgwoningen die we eerder ontworpen voor Martha Flora en die heeft daardoor ook een kleinere meander. De daktuin is ook onderdeel van de meander en is daarmee als veilige, groene omgeving voor bewoners vrij toegankelijk. Uit de reacties kun je opma- ken dat het daktuinidee erg goed heeft uitgepakt.

11 juli 2022

VESP-directeur met EPDM in zijn aders

VESP (Verenigde EPDM Systeem Producenten) is volop in beweging. Onderdeel van de huidige professionaliseringsslag is dat de branche-organisatie ervoor heeft gekozen om naast een Algemeen Bestuur tevens een directeur aan te stellen.

11 juli 2022

De Doelen in Rotterdam

an het Rotterdamse Schouwburgplein is het dak van Concert- en Congresgebouw de Doelen omgetoverd tot een blauw-groene oase met een groot vlonder, dat uitzicht biedt op het plein. De combinatie blauw-groen en verblijfsruimte op een dak is niet uitzonderlijk meer.

11 juli 2022

Iedereen moet meewerken aan een veilige bouwplaats

Vier meter uit de rand blijven, een meter hoge dakrandbeveiliging ofhelemaal niet op hoogte hoeven werken. In een ideale wereld zou het werk van de makers van onze daken er zo uitzien. Helaas is dat niet het geval.

11 juli 2022

BIBAR: collectieve valbeveiliging voor gebruiksdaken

De Rotterdamse Daken dagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement waarbij meervoudig dakgebruik onder de aandacht wordt gebracht. Dit jaar onder andere met de Rotterdam Rooftop Walk over de Coolsingel die het landelijke nieuws haalde.

11 juli 2022

Aan tafel met Marco de Kok

Certificering moet snel en flitsend zijn” In de ruim dertig jaar dat Marco de Kok al werkzaam is in de dakenbranche, is hij in verschillende rollen betrokken geweest bij certificering. Nu is hij Certification Expert bij SGS INTRON Certificatie BV.

Multifunctioneel dakgebruik is klaar voor de volgende stap

Het is moeilijk om bij alle aandacht die multifunctioneel dakgebruik in de maand juni kreeg een hoogtepunt aan te wijzen. Misschien was het de ongeëvenaarde Rooftop Walk, waarmee talloze bezoekers door het Rotterdamse daklandschap konden wandelen.

8 juli 2022

Firestone Building Products onthult nieuwe merkidentiteit als onderdeel van Holcim

Firestone Building Products kondigt vandaag met trots aan dat het de naam en merkidentiteit van Holcim overneemt en de Holcim Building Envelope divisie wordt van zijn Solutions & Products Business Unit.

6 juli 2022

SDB is op zoek naar twee arbovoorlichters (m/v)

De Stichting Bedrijfstakregelingen Dakbedekkingsbranche (SBD) is actief op het gebied van arbeidsomstandigheden en arbeidsmarkt in de sector bitumineuze en kunststof dakbedekkingen (BIKUDAK). SBD wordt paritair aangestuurd door de organisaties van werknemers (CNV Vakmensen en FNV Bouwen & Wonen) en werkgevers (VEBIDAK)

27 juni 2022

Meten is weten: onderzoek naar rietkwaliteit

Hoe kan een rietdekker uitspraken doen over de levensverwachting van riet en van een rieten dak? Nutrilab ontwikkelde een test- methode om de kwaliteit van riet te bepalen. “We hebben uitgezocht welke parameters van invloed zijn en hoe we die kunnen meten”, aldus directeur Pieter Vos.

28 juni 2022

Webinar TotaalDakConcept

Architect Arjen Ketting in webinar TotaalDakConcept over het gebruiksdak:  “Al die ongebruikte daken hebben potentie” Platte daken zijn gratis ruimte waar iedere opdrachtgever méér mee zou moeten doen. Dit zei gastspreker architect Arjen Ketting van architectenbureau MVRDV in het webinar ‘Het gebruiksdak: van inspiratie tot realisatie’, dat op 20 juni werd uitgezonden. Het webinar is een initiatief van TotaalDakConcept.

29 juni 2022

Reconstructies van historische boerderijen in de Broekpolder

In de Vlaardingse Broekpolder verrijst een archeologisch park. De eerste drie huizen staan er inmiddels. Leo Wolterbeek, die de huizen heeft  gebouwd, licht zijn werkwijze toe: “Alle bouwmaterialen zijn voorhanden in een straal van een paar honderd meter.”

29 juni 2022

Kingspan neemt Derbigum over

Kingspan, wereldleider in hoogwaardige isolatie- en gebouwschilbeschermingsoplossingen, heeft een overeenkomst getekend inzake de overname van Derbigum uit België.

Skytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval februari 2023DakenraadrecticelinsulationRockwooltotaal dakconcept

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren