Zoeken
{aantal_resultaten} Resultaten
  • Tags
14 september 2022

Denken over water in een stroomversnelling gekomen

Hoogheemraadschap wil regen opvangen daar waar het valt. Hoogheemraadschap wil regen opvangen daar waar het valt. Blauwe daken kunnen een goede bijdrage leveren aan het voor­komen van wateroverlast bij hoosbuien.

13 september 2022

De dakenbranche moet in het bouwteam meepraten

“Men verklaarde ons zo ongeveer voor gek: waarom zou je water op je dak willen opslaan?” Eindelijk ziet men waterretentie als need to have in plaats van als nice to have.

14 september 2022

Gedegen voorbereiding maakt Sluishuis mogelijk

Aan de realisatie ging een lange, intensieve voorbereiding vooraf. Tot in het kleinste detail legden de betrokken partijen hun eisen en wensen op tafel. Pas toen alle puzzelstukjes in elkaar grepen, werd overgegaan tot de bouw.

14 september 2022

Een dak met een geïntegreerde zorgfunctie

Dit is een compactere versie van zorgwoningen die we eerder ontworpen voor Martha Flora en die heeft daardoor ook een kleinere meander. De daktuin is ook onderdeel van de meander en is daarmee als veilige, groene omgeving voor bewoners vrij toegankelijk. Uit de reacties kun je opma- ken dat het daktuinidee erg goed heeft uitgepakt.

11 juli 2022

VESP-directeur met EPDM in zijn aders

VESP (Verenigde EPDM Systeem Producenten) is volop in beweging. Onderdeel van de huidige professionaliseringsslag is dat de branche-organisatie ervoor heeft gekozen om naast een Algemeen Bestuur tevens een directeur aan te stellen.

11 juli 2022

De Doelen in Rotterdam

an het Rotterdamse Schouwburgplein is het dak van Concert- en Congresgebouw de Doelen omgetoverd tot een blauw-groene oase met een groot vlonder, dat uitzicht biedt op het plein. De combinatie blauw-groen en verblijfsruimte op een dak is niet uitzonderlijk meer.

11 juli 2022

Iedereen moet meewerken aan een veilige bouwplaats

Vier meter uit de rand blijven, een meter hoge dakrandbeveiliging ofhelemaal niet op hoogte hoeven werken. In een ideale wereld zou het werk van de makers van onze daken er zo uitzien. Helaas is dat niet het geval.

11 juli 2022

BIBAR: collectieve valbeveiliging voor gebruiksdaken

De Rotterdamse Daken dagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement waarbij meervoudig dakgebruik onder de aandacht wordt gebracht. Dit jaar onder andere met de Rotterdam Rooftop Walk over de Coolsingel die het landelijke nieuws haalde.

11 juli 2022

Aan tafel met Marco de Kok

Certificering moet snel en flitsend zijn” In de ruim dertig jaar dat Marco de Kok al werkzaam is in de dakenbranche, is hij in verschillende rollen betrokken geweest bij certificering. Nu is hij Certification Expert bij SGS INTRON Certificatie BV.

Multifunctioneel dakgebruik is klaar voor de volgende stap

Het is moeilijk om bij alle aandacht die multifunctioneel dakgebruik in de maand juni kreeg een hoogtepunt aan te wijzen. Misschien was het de ongeëvenaarde Rooftop Walk, waarmee talloze bezoekers door het Rotterdamse daklandschap konden wandelen.

8 juli 2022

Firestone Building Products onthult nieuwe merkidentiteit als onderdeel van Holcim

Firestone Building Products kondigt vandaag met trots aan dat het de naam en merkidentiteit van Holcim overneemt en de Holcim Building Envelope divisie wordt van zijn Solutions & Products Business Unit.

6 juli 2022

SDB is op zoek naar twee arbovoorlichters (m/v)

De Stichting Bedrijfstakregelingen Dakbedekkingsbranche (SBD) is actief op het gebied van arbeidsomstandigheden en arbeidsmarkt in de sector bitumineuze en kunststof dakbedekkingen (BIKUDAK). SBD wordt paritair aangestuurd door de organisaties van werknemers (CNV Vakmensen en FNV Bouwen & Wonen) en werkgevers (VEBIDAK)

27 juni 2022

Meten is weten: onderzoek naar rietkwaliteit

Hoe kan een rietdekker uitspraken doen over de levensverwachting van riet en van een rieten dak? Nutrilab ontwikkelde een test- methode om de kwaliteit van riet te bepalen. “We hebben uitgezocht welke parameters van invloed zijn en hoe we die kunnen meten”, aldus directeur Pieter Vos.

28 juni 2022

Webinar TotaalDakConcept

Architect Arjen Ketting in webinar TotaalDakConcept over het gebruiksdak:  “Al die ongebruikte daken hebben potentie” Platte daken zijn gratis ruimte waar iedere opdrachtgever méér mee zou moeten doen. Dit zei gastspreker architect Arjen Ketting van architectenbureau MVRDV in het webinar ‘Het gebruiksdak: van inspiratie tot realisatie’, dat op 20 juni werd uitgezonden. Het webinar is een initiatief van TotaalDakConcept.

29 juni 2022

Reconstructies van historische boerderijen in de Broekpolder

In de Vlaardingse Broekpolder verrijst een archeologisch park. De eerste drie huizen staan er inmiddels. Leo Wolterbeek, die de huizen heeft  gebouwd, licht zijn werkwijze toe: “Alle bouwmaterialen zijn voorhanden in een straal van een paar honderd meter.”

29 juni 2022

Kingspan neemt Derbigum over

Kingspan, wereldleider in hoogwaardige isolatie- en gebouwschilbeschermingsoplossingen, heeft een overeenkomst getekend inzake de overname van Derbigum uit België.

29 juni 2022

Een gouden toekomst voor monumentaal museum

Museum W in Weert kreeg een nieuwe, gouden entree. Aan de achterzijde van het gebouw is een moderne toevoeging gerealiseerd met een gevel uit de koper-aluminium legering Tecu®Gold, naar ontwerp van Maurice Mentjens. Het goud lijkt de nieuwbouw volledig te omsluiten. Op het dak zijn, uit het zicht, andere keuzes gemaakt.

29 juni 2022

Strak vlak vakmanschap voor moderne villa

Hegeraat Leidekkersbedrijf BV Schaijk werd door Lei Import Maasbracht, met meer dan 25 jaar ervaring in natuurleien getipt om een nieuwbouwproject waaraan zij werkten voor te dragen voor “de competitie dak van het jaar”. De daken van het nieuwbouwproject in Warmond vereisen vakmanschap en nauwkeurig werken, want de grote, licht hellende dakvlakken spelen een belangrijke rol in de onberispelijke uitstraling van de villa en het botenhuis.

29 juni 2022

Nieuwe bepaling daglicht-toetreding voor nieuwbouw met Daglichtfactor

Op 16 februari 2022 publiceerde het ministerie van BZK een ontwerp-besluit van wijzigingen in het ‘Besluit bouwwerken leefomgeving’ (Bbl), opvolger van het Bouwbesluit 2012. Daarin opgenomen is een wijziging in de methodiek van bepalen van de daglichttoetreding. De daglichttoetreding in nieuw te bouwen gebouwen zal aansluiten op de Europese regelgeving en wordt bepaald met een zogeheten daglichtfactor. De berekening is daarmee stukken eenvoudiger.

22 juni 2022

Melopee Winnaar van de Global Galvanizing Awards

Gisteren werden de winnaars van de Global Galvanizing Awards bekendgemaakt tijdens Intergalva, de internationale Galvanizing Conference, in Rome.

7 juni 2022

Zoontjens: gebruiksdaken is een verhaal dat je moet doorvertellen

zijn niet veel ondernemingen die zich zo sterk profileren met het fenomeen gebruiksdak als Zoontjens. De vraag: ‘Als de wereld toch eens twee keer zo groot was’ beantwoordt het Tilburgse bedrijf simpel met: ‘Wat ons betreft, kan dat’.

3 juni 2022

IVECO X-WAY voor Aabo Trading vestiging Leeuwarden

LEEUWARDEN - AABO Trading heeft onlangs een IVECO X-WAY 8X2 met 460 pk in gebruik genomen. Het is de eerste vrachtwagen met kraan voor het bedrijf. De IVECO X-WAY is namelijk uitgerust met een Effer kraan en zal worden ingezet om dakmaterialen op locatie te brengen.

1 juni 2022

“Wij zijn de verbinding tussen producent en dakdekkersbedrijf”

Inkooporganisatie Coninko is volop in beweging: ze presenteren een nieuwe website en een nieuw plan, met de nadruk op samen business genereren. “De markt is complexer en veeleisender geworden”, zegt directeur Mark Hooijberg.

1 juni 2022

The Natural Pavilion - Floriade Almere

In enkele maanden tijd realiseerde ontwikkelaar Noordereng Groep ‘The Natural Pavilion’ op de Floriade. Met de HoutKern Bouwmethode is het paviljoen volledig modulair opgebouwd uit houten balken en kolommen, die alleen op de hoeken bij elkaar worden gehouden door gerecyclede stalen knopen.

1 juni 2022

Parkeren op verwarmd dak op gebouw met techniek van de toekomst

In Oudewater is begin mei het nieuwe onderkomen van B&V Techniek volledig in gebruik genomen. Het gebouw van de W-installateur op industrieterrein Tappersheul omvat 4.000 m2 kantoren en 4.400 m2 bedrijfsruimte en is gebouwd volgens de hoogste BREEAM-specificaties (‘Outstanding’). De daken zijn gebruikt voor parkeren en de opwekking van (veel) zonnestroom. De zestig parkeerplaatsen op het dak zijn niet alleen een slimme manier van ruimtegebruik, het dak is bovendien te verwarmen met het warmte-overschot van het gebouw en is daardoor altijd vorst- en sneeuwvrij.

1 juni 2022

Meer oog voor de rol van  de landschapsarchitect

Copijn Landschapsarchitecten staat bekend om zijn innovatieve daktuinen. “Vroeger werden landschapsarchitecten meestal te laat betrokken bij het ontwerpen van een daktuin”, vertelt Ronald Verheul van Copijn. “Dat is terecht aan het veranderen. Want hoe eerder wij erbij betrokken worden, hoe eerder we kunnen aangeven wat er nodig is om dit ontwerp te realiseren.”

1 juni 2022

Aan tafel met Lodewijk Hoekstra "Groen is niet per definitie duurzaam"

Lodewijk Hoekstra is bij het grote publiek natuurlijk bekend als ‘TV-tuinman’ van het RTL-programma Eigen huis en tuin (waarin hij tussen 2004 en 2016 wekelijks te zien was), maar zijn cv gaat veel verder dan dat.

1 april 2022

Landschapsontwerpers het dak op

Groene daken zijn allang niet meer een paar stroken sedum. Ze maken steeds meer deel uit van het landschappelijk ontwerp en bieden oplossingen voor hedendaagse maat­ schappelijke problemen. Ontwerp­ en onderzoeksbureau Felixx gaat daarin nog een stap verder en integreert groenfunctie liefst ook met de gebruiksfunctie.

1 april 2022

Lisa van Schagen (Dakdokters): “Het dak is een populair stuk gebouw”

In de wereld van het groene dak zijn de Dakdokters een begrip. Het bedrijf heeft sinds 2009 als missie om zo veel mogelijk daken van Nederland van groen te voor­ zien.

1 april 2022

VESP Manifest

Als branche­organisatie dien je transparant te zijn naar je stakeholders en marktsegment. Dit doen wij de als de Verenigde EPDM Systeem Producenten (VESP) al meer dan 25 jaar, vooral door onze kennis te delen.

1 april 2022

Defrancq neemt DAKNED over

Per 15 maart is Dakned BV overgenomen door Defrancq BV, een familiebedrijf met 24 vestigingen in België en twee in Nederland.

1 april 2022

Van Venrooy Dakbedekking 60 jaar

Op 2 maart 1962 richtte de heer A. van Venrooy het dakdekkersbedrijf A. van Venrooy b.v. op in Hoogeveen. Een bedrijf in de B2B renovatiemarkt, gericht op kwaliteit, duurzaamheid en dienstverlening.

1 april 2022

Dak van het jaar 2022

Een prachtige feestavond met alleen maar winnaars! Het was vrijdag 18 maart weer eens groot feest voor de dakenbranche. Ruim driehonderd gasten waren aanwezig in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee om te genieten van een heerlijke driegangenmaaltijd en getuige te zijn van prijsuitreikingen.

1 april 2022

Eurofast viert haar 45-jarig jubileum

Het van origine familiebedrijf Van Roij Fasteners heeft een ware transformatie ondergaan tot de organisatie, die we vandaag de dag kennen als dé specialist in bevestigingsoplossingen.

11 februari 2022

IsoBouw vergroot voorsprong in recycling

Als je alle uitingen moet geloven, zijn tegenwoordig bijna alle producten circulair en duurzaam. Maar is dat ook daadwerkelijk zo?

11 februari 2022

Van Venrooy genomineerd voor Circular Awards

Van Venrooy Dakbedekking is met haar Circulaire Daken genomineerd voor de Circular Awards 2022, categorie Business Large.

erfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval juni 2023DakenraadrecticelinsulationRockwooltotaal dakconcept

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren