Zoeken

Norm vochtbeheersing in gebouwen uitgebreid met beoordeling waterdichtheid pannendaken

De normcommissie ‘Vochtbeheersing in gebouwen’ heeft de herziene versie van NEN 2778, de norm voor bepaling van vochtwering in gebouwen, gepubliceerd. Met de nieuwe versie kan de waterdichtheid van hellende daken met pannen worden beoordeeld. Dit was tot nu toe was niet mogelijk, hoewel het toch een gebruikelijke bouwwijze is in Nederland. In de herziening van NEN 2778 is de oorspronkelijke norm uit 1991 samengevoegd met het wijzigingsblad A4:2011. Ook is het arsenaal aan beoordelingsmethoden uitgebreid met de beoordelingsmethode voor pannendaken.

Dakpannen hoeven zelf niet volledig waterdicht te zijn. Er mag, zeker onder invloed van wind, regenwater tussen de pannen doorkomen. De folie onder de pannen vangt het lekwater op en moet ervoor zorgen dat de totale dakconstructie waterdicht is. De benodigde kwaliteit van de folie is afhankelijk van de waterwerendheid van de dakpannen en de helling van het dak. NEN 2778 geeft aan in welke situatie welk soort folie moet worden toegepast.

BRON: NEN

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren