Zoeken

Omzet bitumineuze dakdekkers daalt verder

De markt voor bitumineuze dakbedekking is niet rooskleurig. Dat blijkt uit het Branchestructuuronderzoek Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven, uitgevoerd door Panteia, het vroegere Economisch Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (EIM).

In eerste instantie was het onderzoek opgestart in 2011, maar gaandeweg werd duidelijk dat de crisis een sterk effect op de sector had. Daarom werd een aanvullend onderzoek gehouden. Volgens directeur/ secretaris Cees Woortman van VEBIDAK blijkt uit het onderzoek dat er in 2012 een duidelijke kentering zichtbaar was ten opzichte van andere jaren.

In 2011 behaalde de totale branche nog een omzet van 534 miljoen euro. In 2012 is deze omzet gedaald naar 492 miljoen euro. Volgens Woortman betreft het een abrupte omslag, maar is dat logisch in een markt als de bouw. Naast een omzetdaling wordt ook een resultaatdaling geconstateerd. 31% van de ondernemers rekent op een daling, 24% op een groei ten opzichte van 2011.

BRON: Profnews

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren