Zoeken

Omzet in bouw neemt toe

De bouwsector kende vorig jaar een positief vierde kwartaal. In vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder nam de omzet met ruim drie procent toe. Over heel het jaar groeiden de opbrengsten met ruim 1 procent. Dat bleek vrijdag 27 februari 2015 uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).Ondanks de groei ligt het omzetniveau nog bijna twintig procent onder het recordniveau van 2008. Bouwbedrijven die actief zijn in de woningbouw boekten meer omzet omdat er aan meer woningen gewerkt wordt.

De investeringen in nieuwbouwwoningen groeiden in het vierde kwartaal met elf procent, de sterkste toename in bijna tien jaar. Hoewel er aan het eind van 2014 aan meer woningen wordt gewerkt, was het aantal opgeleverde nieuwbouwwoningen in het vierde kwartaal van 2014 nog wel lager dan een jaar eerder. In heel 2014 werd er voor bijna 40.000 nieuw te bouwen woningen een vergunning afgegeven, dat was 50 procent meer dan in 2013.

BRON: NBG

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren