Zoeken

Oog voor kwaliteit blijft, ondanks onzekerheid over de komst van de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (WKB)

Middels een persbericht pleit Jan Pieter van Dalen van Nieman Kwaliteitsborging voor invoering van de WKB:

""Dinsdagavond 4 juli is tijdens een plenair debat in de Eerste Kamer geen onvoorwaardelijke steun uitgesproken voor de WKB. Minister Plasterk behandelt de bezwaren a.s. vrijdag in de ministerraad en komt aansluitend met een brief waarin hij met name het CDA wil tegemoetkomen in de bezwaren. Tijdens het debat heeft de minister al wel aangegeven de invoeringsdatum te verschuiven naar 1 januari 2019 zodat er ruimte is voor implementatie en voorbereiding op het nieuwe stelsel.

Nieman Kwaliteitsborging werkt al jaren als private kwaliteitsborger en stelt vast dat het huidige gemeentelijk toezicht onvoldoende zekerheid biedt. Het nieuwe stelsel verandert dit omdat er dan risicogericht getoetst wordt én de kwaliteit aangetoond wordt van dat wat werkelijk is gebouwd. Meer zekerheid dus voor de professionele opdrachtgever en consument met een dossier waaruit ook daadwerkelijk blijkt dat is voldaan aan hetgeen werd beoogd.

Onze ervaring is dat als je de impact van de WKB uitlegt, de innovatie direct start: alle partijen binnen de bouwkolom (producenten, leveranciers, onderaannemers, installateurs en bouwers) die hiermee al enige tijd “oefenen” beseffen direct dat het tijd is om weer oog te krijgen voor de te behalen kwaliteit. 

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren