Zoeken

Overzicht berichtgeving Grolsch Veste

Gisteren publiceerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid de conclusies van haar onderzoek naar oorzaken van de instorting van het stadiondak van Grolsch Veste op 7 juli 2011. Hieronder een overzicht van de berichtgeving naar aanleiding hiervan in de verschillende media.

Staalconstructie Grolsch Veste paste niet

De staalconstructie voor de kap van FC Twentestadion paste niet goed op de betonnen onderbouw en moest met kracht gemonteerd worden. Door de vervormingen die daarbij ontstonden, was de constructie minder belastbaar. Ook ontbraken schoren en koppelstaven om de afbouw te vergemakkelijken. Toen de kap niettemin werd belast om de afbouw te versnellen, raakte de constructie overbelast en bezweek.

Lees verder in Cobouw.

'Fouten gemaakt bij bouw van Grolsch Veste'

Zowel in de coördinatie als in de afstemming van en het toezicht op de bouw van het ingestorte deel van de Grolsch Veste in Enschede zijn fouten gemaakt. Of er een verwijtbare schuldige aan te wijzen valt moet het Openbaar Ministerie beslissen. Het strafonderzoek is nog niet klaar. Dat heeft een woordvoerder van Bouwcombinatie Grolsch Veste vandaag gezegd in een reactie op het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV).

Lees verder in Trouw

FNV Bouw: veiligheid in bouw zorgwekkend

De veiligheid bij grote bouwprojecten is zorgwekkend. Het is volstrekt onduidleijk wie de verantwoordelijkheid heeft voor veiligheidsmaatregelen. Dat blijkt telkens weer als er iets fout gaat bij een grote klus, zoals een paar jaar geledmne bij de B-Tower in Rotterdam en vorig jaar bij Grolsch veste in Enschede. Dat stelt John Kesters, voorzitter van FNV Bouw, in een reactie op het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over het instorten van het stadiondak van FC Twente, waarbij twee bouwvakkers omkwamen en negen zwaargewonden vielen.

Lees verder in

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren