Zoeken

OVT Arnhem is Dak van het Jaar 2015

Op woensdag 27 januari 2016 werd aan het slot van de eerste congresdag van het Nationale Daken Congres de winnaar van de Dak van het Jaar-verkiezing bekend gemaakt. Het dak van het OVT Arnhem streek met de eer en ontving daarmee de eerste Nico Hendriks Award. De prijs werd uitgereikt door de Stichting Dakpromotie (een samenwerkingsverband tussen Lindeman Events, vakblad Roofs, BDA Dakadvies en DGI Dak en Gevel Ingenieurs).

De jury van het Dak van het Jaar roemde het gegeven dat het technisch zeer complexe dak door een goede samenwerking tussen met name BOKO Dakdekkers uit Westknollendam en Sorba Projects uit Winterswijk tot een goed einde is gebracht. Uit het juryrapport: “Bij het ontwerp van dit dak zijn bewust de grenzen van het technisch mogelijke opgezocht. De uitvoering van de dak van het OVT Arnhem vereiste technisch inzicht, vakmanschap, een goede voorbereiding in overleg met opdrachtgever en bouwpartner, een onberispelijke samenwerking en een uitzonderlijke discipline tijdens de uitvoering. We weten inmiddels dat er heel veel op het dak mogelijk is, maar de realisatie van dit dak is een hoogstandje waar de jury desalniettemin zeer van onder de indruk is. Het is een project geworden waar de jury van het Dak van het Jaar eenvoudigweg niet omheen kon.”

De andere genomineerden waren het ROC Kellebeek College West-Brabant te Roosendaal (Leven op Daken) en het hoofdkwartier van NAVO te Brussel (Ridder Skin For Buildings).

De verkiezing Dak van het Jaar is in het leven geroepen om de innovativiteit en het vakmanschap in de dakenbranche te tonen, te bekronen en te stimuleren. De projecten die voor bekroning in aanmerking konden komen, konden door de markt zelf worden aangedragen. De jury was aangenaam verrast door de hoeveelheid inzendingen en de kwaliteit daarvan. De longlist van 14 projecten liet al een enorme verscheidenheid aan technieken en 

Dach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoRoval december 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren