Zoeken

Pootje baden nieuwe ‘attractie’ in dakpark

De bewoners in de wijken rond het station van Rijswijk hebben er een nieuwe ‘attractie’ bij: pootje baden. Dat kan in het nieuw ingerichte dakpark tussen het Papyruspad en de Hoogkamerlaan. Na een flinke regenbui staat een deel van het parkje blank. Dat gebeurde vorige week weer eens.

door Hans van Leusden

BRON: Rijswijkse Krant

De herinrichting van het dakpark heeft ongeveer tweehonderdduizend euro gekost. Dat geld kwam overigens niet van de gemeente Rijswijk maar van de Rijksoverheid. De indeling van het terrein werd veranderd volgens de wensen van de buurtbewoners. Er kwam een nieuw basketbalveldje, een jeu de boules-baan, en een klautertoestel. Links en rechts werden nieuwe zitbankjes geplaatst en perken met rozen maken het geheel ‘af’. Iedereen blij dus.

Probleem

Begin van dit jaar werd de herinrichting afgerond. Bij de eerste voorjaarsbuien bleek er een probleem te zijn. Vooral na een flinke bui vormde zich midden in het parkje een grote plas water. Vervolgens duurt het uren voordat het regenwater is verdwenen. Dat kon toch niet de bedoeling zijn!

Meerdere omwonenden informeerden bij mensen van het particuliere groenbedrijf dat de laatste hand legde aan de herinrichting, hoe dat nou kon. Bijvoorbeeld bewoner Cor, een oud-zeeman die hier dagelijks met zijn hondje wandelt. Hij vroeg of de drainage misschien niet goed werkte.

Tot zijn verbazing kreeg hij te horen:  

erfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwooltotaal dakconcept

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren