Zoeken

PowerFLEX, een flexibele PV-dakbaan met hoog rendement

Solerion heeft vorig jaar de PowerFLEX in Nederland geïntroduceerd. Een flexibele zonnestroommodule die eenvoudig is te plakken op bestaande of nieuwe daken. Het Fietsenpakhuis in de gemeente Zaanstad vormde een van de eerste objecten waar de PowerFLEX op grotere schaal is toegepast. Opvallend is het lage gewicht, slechts 3,5 kg/m2, de verlijming op het dak, de flexibele onderlaag en de hoge opbrengst. Toepassing is mogelijk op nagenoeg ieder type dakbedekking, en ook op een zink, staal of aluminium dakplaat. De belastbaarheid van een dak is nooit meer een knelpunt.

PowerFLEX is visueel onopvallend en vergt bij de installatie geen bevestigingselementen, geen doorboring van het dak en geen constructieve versteviging van de draagconstructie. Windbelasting speelt geen enkele rol.

Het systeem bestaat uit CIGS zonnecellen (Koper Indium Gallium diSelenide). Deze cellen zijn gevoeliger voor licht dan traditionele panelen.Het levert een vermogen van 100 Wp per m2 wat vergelijkbaar is met een traditioneel zonnestroomsysteem. Het vermogen is zelfs twee keer zo groot als vergelijkbare PV-dakbanen met Amorfe zonnecellen. Een oriëntatie op het zuiden is een minder essentiële voorwaarde vanuit het oogpunt van rendement en terugverdientijd. Dat maakt de PowerFLEX breed toepasbaar.

De producent, Global Solar®, is wereldwijd marktleider in CIGS dunne-film zonnepanelen met flexibele onderlaag. Global Solar® koos Solerion als premium partner voor Nederland vanwege haar meer dan 30 jaar ervaring in daktechniek. Solerion is expert in duurzame dakontwikkeling, niet alleen PV-panelen maar bijvoorbeeld ook dakisolatie, groendaken, Energydaken en kleine windturbines.

Met 

Triflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoRoval november 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren