Zoeken

ProfiNRG introduceert nieuwe gevel-en dakgeïntegreerde PV-oplossingen

Om gebouwen energieneutraal te maken ontkomt menniet meer aan de toepassing van zonnepanelen. De verhoogde energieprestatie-eisenvoor woningen en bedrijfsgebouwen maakt integratie van zonnepanelen noodzakelijk. Het uiterlijk weerhoudt architecten en eigenaren echter vaak om daadwerkelijk panelen op te nemen in het ontwerp. Een esthetische toepassing van bestaande panelen en de toepassing van nieuwe producten biedt daarom uitkomst.PV-leverancier ProfiNRG breidt haar activiteiten uit op het gebied van BIPV (Building Integrated PhotoVoltaics). Met het aantrekken van bouwkundig ingenieur Roel Rennen haalt ProfiNRG de benodigde architectonische en bouwkundige kennis in huis om innovatieve solarproducten in een vroeg stadium van het ontwerpproces te introduceren. Door ondersteuning bij de integratie in bouwelementen wordt de drempel verlaagd om zonnepanelen toe te passen.

Enkele voorbeelden van BIPV:

- Transparante of gekleurde zonnepanelen geven de mogelijkheid om gevels of daken volledig op te bouwen uit panelen,waarbij de gevels of daken toch visueel aantrekkelijk blijven en er voldoende licht het gebouw kan penetreren.

- Flexibele PV-cellen bieden uitkomstop gekromde oppervlakken en kunnen simpelweg op eenoppervlak worden geplakt. Daarbij ondervinden ze geen windhinder, zijn licht van gewichten kunnen tegen lage kosten worden aangebracht.

-Denk ook aan dakvervangende panelen die pannen overbodig maken. Met het modulaire Easyroof systeem worden panelen geplaatst in een kunststof frame die zorgt voor een goede ventilatie en afwateringrond het paneel. Velux dakramen kunnen naadloos worden opgenomen in dit systeem.

Tijdens Gevel2015 van 9 tot 13 februari in de Jaarbeurs in Utrecht presenteert ProfiNRGeen uitgebreid portfolio van gevel-en dakgeïntegreerde PV-systemen.

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren