Zoeken

Protocol 'Veilig naar de vakbeurs' in de maak

In samenwerking met branchevereniging CLC Vecta en vertegenwoordigers van alle sub-sectoren is de coalitie Veilig naar de Vakbeurs een protocol aan het opstellen. Hiermee kan de zakelijke evenementensector gehoor geven aan de oproep van de overheid om plannen aan te leveren voor de anderhalvemetereconomie.

Vakbeurzen hebben relatief weinig bezoekers in verhouding tot de beschikbare ruimte. Door te werken met tickets met een specifiek tijdstip kunnen wij bezoekers zo spreiden dat genoeg afstand altijd gegarandeerd is. Andere onderdelen van het voorgestelde protocol zijn het creëren van veilige routing naar en door locaties, ruime beschikbaarheid van hygiënemiddelen, en instructies aan exposanten om ook hun stands veilig in te richten.

Men hoopt dit protocol nog deze week aan te kunnen bieden aan de overheid. Zo kunnen vakbeurzen hopelijk zo snel mogelijk weer open, waardoor de sector kan dienen als een test case die ook de openstelling van publieksevenementen kan bespoedigen. Men zal het voorgestelde protocol zo snel mogelijk op onze site publiceren.

Extra ondersteuning

Als de sector straks op verantwoorde wijze weer open kan gaan, blijven banen behouden en kunnen vakbeurzen opnieuw dienen als het fundament onder veel sectoren. Wel zal een lager bezoekersaantal onvermijdelijk leiden tot lagere omzetten. Om een gezonde bedrijfsvoering mogelijk te maken, zal de overheid dan ook moeten nadenken over extra ondersteuning voor zo lang als dat nodig is. Ook hiervoor zet Veilig naar de Vakbeurs zich in.

Bravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval september 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren