Zoeken

Rabobank: woningmarkt beste sinds 2008

Het economisch bureau van de Rabobank schat het aantal woningverkopen dit jaar op 135.000 tot 145.000. Sinds 2008 zijn de kopers niet meer zo gretig geweest. Terugblikkend wijst de bank de zomer van 2013 aan als het dal van de crisis. Sindsdien nemen de aantallen transacties weer toe en stijgen de prijzen. Dat een derde van de woningen onder water staat weegt volgens de Rabobank niet op tegen de diverse positieve factoren die de woningmarkt beïnvloeden. Het sterk gestegen consumentenvertrouwen en de buitengewoon lage rente op hypotheken halen de aspirant-kopers, die toch al zo lang gewacht hebben, over de drempel.

Positief noemt de Rabobank ook dat vanaf 2015 het inkomen van de huishoudens verder toeneemt. Te rekenen valt eveneens op een voorzichtige groei van de werkgelegenheid. In 2013 werden slechts 110.094 woningen verkocht. Dit jaar zullen volgens de Rabobank 25.000 tot 35.000 meer transacties plaatsvinden.

BRON: Cobouw

Roval februari 2024Altrex kooiladderBauderDach & WandTriflex bvInSus BVBravoKiwa BDA personeeltotaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA infoDakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren