Zoeken

Roadmobiel officieel van start

Na enkele pilot-projecten en met een compleet ingerichte organisatie voor een vlotte en professionele ondersteuning, is de roadshow ‘Op zoek naar ladder- en steigertoppers’ deze week officieel van start gegaan. Huub Scholtz, directeur van het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) reikte de sleutel van de ‘roadmobiel’ uit aan Marcel Koerts van Opleidingsbedrijf VSB, Ad Verhoeven (SBD) en Dies Meurs (VLOK)

De roadshow ‘Op zoek naar ladder- en steigertoppers’ is een initiatief van het Platform Preventie Valgevaar van het HBA. Deze mobiele instructiewagen kan bij bedrijven, scholen, bouwmarkten, bouwplaatsen, beurzen, e.d. worden ingezet om voorlichting te geven over het veilig werken op hoogte en het voorkomen van valgevaar. De instructie kan steeds worden gegeven aan groepen van 6 tot maximaal 24 personen.

In de instructiewagen kunnen filmpjes worden vertoond, terwijl buiten diverse hulpmiddelen kunnen worden getoond en opdrachten kunnen worden uitgevoerd. De hulpmiddelen zijn beschikbaar gesteld door leden van verschillende brancheorganisaties die direct of indirect betrokken zijn bij het werken op hoogte. De roadshow kan het hele jaar worden aangevraagd via de website www.veiligopdehoogte.nl.

Achtergrond

Onderhoudssectoren zetten bij het uitvoeren van hun werkzaamheden in toenemende mate ook (buitenlandse) zzp’ers en uitzendkrachten in. Daarnaast is bij onderhoudswerk een toename te zien van het aantal doe-het-zelvers, kleine onderhoudsbedrijven, (jeugdige) zaterdag- en vakantiewerkers en particuliere opdrachtgevers die zelf meewerken. 

InSus BVBravototaal dakconcepterfgoedopleidingen.nlSkytech IsolatieKiwa BDA personeelKiwa BDA infoRoval november 2023DakenraadrecticelinsulationRockwool

Ook adverteren?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Adverteren